Karmelowe żeberka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Karmelowe żeberka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977382315.jpeg&w=3840&q=75)
pyszne karmelowe żeberka
0
0 / 0
pyszne karmelowe żeberka
8
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg żeberka wieprzowe
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. cynamon
0.75 szkl. sok pomarańczowy
1 szt. przyprawa do dań z wieprzowiny
3 szt. ząbek czosnku
2 łyżka miód pszczeli
6 łyżka olej
Przygotowanie
1
Żeberka podzielić na porcje. Wszystkie składniki marynaty wymieszać ze sobą.
2
Zalać nią dokładnie żeberka. Odstawić do lodówki na około godzinę. Wyłożyć do piekarnika, zalać częścią marynaty i piec dolewając między czasie resztę marynaty.
3
Żeberka będą idealne kiedy sos zrobi się
4
karmelowy.