Karmelowe żeberka

m7
Karmelowe żeberka

Średnia 0 / 0

Oceń!

pyszne karmelowe żeberka

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 kg żeberka wieprzowe

1 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. cynamon

0.75 szkl. sok pomarańczowy

1 szt. przyprawa do dań z wieprzowiny

3 szt. ząbek czosnku

2 łyżka miód pszczeli

6 łyżka olej

Przygotowanie


Żeberka podzielić na porcje. Wszystkie składniki marynaty wymieszać ze sobą.

Zalać nią dokładnie żeberka. Odstawić do lodówki na około godzinę. Wyłożyć do piekarnika, zalać częścią marynaty i piec dolewając między czasie resztę marynaty.

Żeberka będą idealne kiedy sos zrobi się

karmelowy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

779

kcal

Białka

31

gram

Węglowodany

13

gram

Tłuszcze

64

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły