Karmelowe żeberka

m7
Karmelowe żeberka

0

0 / 0

pyszne karmelowe żeberka

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 kg żeberka wieprzowe

1 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. cynamon

0.75 szkl. sok pomarańczowy

1 szt. przyprawa do dań z wieprzowiny

3 szt. ząbek czosnku

2 łyżka miód pszczeli

6 łyżka olej

Przygotowanie


1

Żeberka podzielić na porcje. Wszystkie składniki marynaty wymieszać ze sobą.

2

Zalać nią dokładnie żeberka. Odstawić do lodówki na około godzinę. Wyłożyć do piekarnika, zalać częścią marynaty i piec dolewając między czasie resztę marynaty.

3

Żeberka będą idealne kiedy sos zrobi się

4

karmelowy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

779

kcal

Białka

31

gram

Węglowodany

13

gram

Tłuszcze

64

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły