Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach

lubella
Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach

1

0 / 0

Kto powiedział, że obiad musi być wytrawny? Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach to świetna propozycja na słodkie danie główne. Do jego przygotowania niezbędne będą, takie składniki jak: rabarbar, truskawki, jabłka, syrop klonowy, cynamon, śmietana 12%, mięta oraz makaron świderki z czekoladą.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

250 g makaron lubella mini świderki z czekoladą

2 łod. rabarbar

500 g truskawki

2 szt. jabłka

1 łyżka miód

1 łyżka syrop klonowy

0.50 szt. cytryna

1 łyżeczka cynamon

4 łyżka śmietana 12%

0.50 pęcz. mięta

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy według instrukcji podanej na opakowaniu.

2

. Rabarbar oczyszczamy i kroimy w kostkę. Jabłka obieramy i dzielimy na cząstki. Truskawki oczyszczamy z szypułek i przekrawamy na pół.

3

Na dużej patelni przez chwilę podgrzewamy miód i syrop klonowy.

4

Dodajemy rabarbar, a po chwili jabłka. Doprawiamy odrobiną soku z cytryny i cynamonem.

5

Makaron rozkładamy do misek.

6

Przekładamy na niego karmelizowane owoce i truskawki, po czym całość dekorujemy łyżką śmietany oraz świeżą miętą. Dodatkowo możemy posypać cynamonem i dosłodzić miodem według uznania.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły