Karmelowe latte pistacjowe

Just Plants
Karmelowe latte pistacjowe

0

0 / 0

Karmelowe latte pistacjowe to idealny wybór dla miłośników orzechowych kombinacji kulinarnych. Nie tylko pysznie smakuje, ale i świetnie wygląda. Połączenie espresso ze spienionym napojem karmelowym, kremem pistacjowym i bitą śmietaną to rozgrzewający deser, który świetnie sprawdzi się w chłodne dni. Kawę można przygotować także na zimno – wystarczy wrzucić kilka kostek lodu do szklanki z letnim napojem.

5

Składniki

5 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

100 ml tymbark just plants barista karmelowe

100 ml espresso

3 łyżka krem pistacjowy

10 g pistacje obrane

1 szt. bita śmietana wegańska

Przygotowanie


1

Just Plants Barista Karmel podgrzej do temperatury 50 stopni i mocno spień.

2

Do wysokiej szklanki dodaj 2-3 łyżki kremu pistacjowego, dodaj spieniony Just Plants i powoli wlej espresso.

3

Do wysokiej szklanki dodaj 2-3 łyżki kremu pistacjowego, dodaj spieniony Just Plants i powoli wlej espresso.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły