Karmelowe latte pistacjowe

Just Plants

Karmelowe latte pistacjowe to idealny wybór dla miłośników orzechowych kombinacji kulinarnych. Nie tylko pysznie smakuje, ale i świetnie wygląda. Połączenie espresso ze spienionym napojem karmelowym, kremem pistacjowym i bitą śmietaną to rozgrzewający deser, który świetnie sprawdzi się w chłodne dni. Kawę można przygotować także na zimno – wystarczy wrzucić kilka kostek lodu do szklanki z letnim napojem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Karmelowe latte pistacjowe to idealny wybór dla miłośników orzechowych kombinacji kulinarnych. Nie tylko pysznie smakuje, ale i świetnie wygląda. Połączenie espresso ze spienionym napojem karmelowym, kremem pistacjowym i bitą śmietaną to rozgrzewający deser, który świetnie sprawdzi się w chłodne dni. Kawę można przygotować także na zimno – wystarczy wrzucić kilka kostek lodu do szklanki z letnim napojem.
5
Składniki
5 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
100 ml tymbark just plants barista karmelowe
100 ml espresso
3 łyżka krem pistacjowy
10 g pistacje obrane
1 szt. bita śmietana wegańska
Przygotowanie
Just Plants Barista Karmel podgrzej do temperatury 50 stopni i mocno spień.
Do wysokiej szklanki dodaj 2-3 łyżki kremu pistacjowego, dodaj spieniony Just Plants i powoli wlej espresso.
Do wysokiej szklanki dodaj 2-3 łyżki kremu pistacjowego, dodaj spieniony Just Plants i powoli wlej espresso.