Karmelowe biszkopty

JowitaPerchal
Karmelowe biszkopty

0

0 / 0

Delikatne biszkopty oblane karmelem z orzechami. Słodki deser dla łasuchów.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 łyżka dżem łowicz pomarańcza i cytryna

1 szkl. mąka pszenna tortowa lubella

1 szkl. cukier

2 szt. jajka kurze całe

40 g margaryna mleczna

2 łyżka śmietana 18%

1 szkl. orzechy

1 szczyp. sól

Przygotowanie


1

Ciastka biszkoptowe przygotowujemy z jaj, cukru i mąki. Ubijamy cukier z białkami. Łączymy żółtka z mąką i dodajemy pianę z białek. Ciastka pieczemy w formie przez 20 minut.

2

Przygotowujemy karmel z orzechami. Rozpuszczamy cukier, dodajemy margarynę, śmietanę, dżem, sól i wszystko intensywnie mieszamy. Dodajemy orzechy.

3

Na wystudzone biszkopty nakładamy gęsty karmel z orzechami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

670

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

94

gram

Tłuszcze

28

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Gluten

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły