Karmelowe biszkopty
JowitaPerchal
Delikatne biszkopty oblane karmelem z orzechami. Słodki deser dla łasuchów.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
670
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
94
gram
Tłuszcze
28
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Delikatne biszkopty oblane karmelem z orzechami. Słodki deser dla łasuchów.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 łyżka dżem łowicz pomarańcza i cytryna
1 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
1 szkl. cukier
2 szt. jajka kurze całe
40 g margaryna mleczna
2 łyżka śmietana 18%
1 szkl. orzechy
1 szczyp. sól
Przygotowanie
Ciastka biszkoptowe przygotowujemy z jaj, cukru i mąki. Ubijamy cukier z białkami. Łączymy żółtka z mąką i dodajemy pianę z białek. Ciastka pieczemy w formie przez 20 minut.
Przygotowujemy karmel z orzechami. Rozpuszczamy cukier, dodajemy margarynę, śmietanę, dżem, sól i wszystko intensywnie mieszamy. Dodajemy orzechy.
Na wystudzone biszkopty nakładamy gęsty karmel z orzechami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
670
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
94
gram
Tłuszcze
28
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Laktoza
Gluten