Karmelowe biszkopty
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
JowitaPerchal
![Karmelowe biszkopty](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974660989.jpeg&w=3840&q=75)
Delikatne biszkopty oblane karmelem z orzechami. Słodki deser dla łasuchów.
0
0 / 0
Delikatne biszkopty oblane karmelem z orzechami. Słodki deser dla łasuchów.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 łyżka dżem łowicz pomarańcza i cytryna
1 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
1 szkl. cukier
2 szt. jajka kurze całe
40 g margaryna mleczna
2 łyżka śmietana 18%
1 szkl. orzechy
1 szczyp. sól
Przygotowanie
Ciastka biszkoptowe przygotowujemy z jaj, cukru i mąki. Ubijamy cukier z białkami. Łączymy żółtka z mąką i dodajemy pianę z białek. Ciastka pieczemy w formie przez 20 minut.
Przygotowujemy karmel z orzechami. Rozpuszczamy cukier, dodajemy margarynę, śmietanę, dżem, sól i wszystko intensywnie mieszamy. Dodajemy orzechy.
Na wystudzone biszkopty nakładamy gęsty karmel z orzechami.
Kategorie
Alergeny
Laktoza
Gluten