Karkówkowe roladki

m7
Karkówkowe roladki

0

0 / 0

karkówka w innej wersji

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 śmietana 18%

4 szcz. sól, pieprz

1.50 l woda

50 g lubella mąka puszysta uniwersalna

4 szt. wieprzowina karkówka

1 szt. ogórki kiszone krakus

1 szt. cebula czerwona

4 szt. boczek wędzony

2 szt. liść laurowy

2 szt. ziele angielskie

2 szt. grzyby suszone

4 łyżka olej

1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

0.50 szt. cebula

Przygotowanie


1

Plastry karkówki umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa.

2

Na każdy płat mięsa położyć po kawałku boczku, cebuli i ogórka, zwinąć w roladę i spiąć wykałaczkami.

3

Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć obtoczone w mące rolady.

4

Dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę i chwilę podsmażać do zrumienienia się cebuli.

5

Rolady podlać wodą, dodać namoczone grzyby, liść laurowy i ziele angielskie i dusić pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut.

6

Dodać sól i pieprz do smaku.

7

Dusić dalsze 20 minut.

8

Gdy mięso jest miękkie zagęścić sos śmietaną rozrobioną z mąką i zagotować sos.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły