Karkówka zrobiona w pomidora
agf
Doskonałe mięso w szybkiej, pysznej marynacie. Do chleba, mięsa, na ciepło, na zimno.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
591
kcal
Białka
42
gram
Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
44
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Doskonałe mięso w szybkiej, pysznej marynacie. Do chleba, mięsa, na ciepło, na zimno.
5
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
6 plaster karkówka
4 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii
1 łyżka papryka słodka
1 szczyp. sól, pieprz
3 łyżka oliwa
Przygotowanie
Karkówkę lekko rozbijamy.
W misce mieszamy: oliwę, ketchup, wyciśnięte ząbki czosnku, paprykę, sól pieprz. Taką marynatą smarujemy kotlety z karczku i odstawiamy na co najmniej godzinę.
Grillujemy, aż do uzyskania pożądanego stopnia wysmażenia (u nas bardzo mocno).
Wartości odżywcze na porcję
Energia
591
kcal
Białka
42
gram
Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
44
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.