Karkówka zrobiona w pomidora
agf
Doskonałe mięso w szybkiej, pysznej marynacie. Do chleba, mięsa, na ciepło, na zimno.
0
0 / 0
Doskonałe mięso w szybkiej, pysznej marynacie. Do chleba, mięsa, na ciepło, na zimno.
5
Składniki
120 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
6 plast. karkówka
4 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii
1 łyżka papryka słodka
1 szcz. sól, pieprz
3 łyżka oliwa
Przygotowanie
1
Karkówkę lekko rozbijamy.
2
W misce mieszamy: oliwę, ketchup, wyciśnięte ząbki czosnku, paprykę, sól pieprz. Taką marynatą smarujemy kotlety z karczku i odstawiamy na co najmniej godzinę.
3
Grillujemy, aż do uzyskania pożądanego stopnia wysmażenia (u nas bardzo mocno).