0

Składniki

1.5 Kilograma
Karkówka
2 Łyżki
miód
1 Sztuka
cebula
2 Ząbek
czosnek
1 Sztuka
cytryna
4 Łyżki
ketchup Kotlin łagodny
2 Łyżki
Musztarda ostra
100 Gramów
jogurt naturalny
0.5 Szklanki
olej rzepakowy uniwersalny
0.5 Szklanki
Sok jabłkowy Tymbark
1 Łyżeczka
pieprz
1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
oregano
1 Łyżeczka
tymianek
Kalorie dla 1 porcji
201-300 kc
Alergeny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso kroimy na kawałki i lekko rozbijamy tłuczkiem.
  2. Przygotowujemy marynatę: mieszamy sok jabłkowy, musztardę, ketchup, miód, jogurt, przyprawy, pokrojoną cebulę i czosnek. Następnie zalewamy nią mięso.
  3. Odstawiamy na 24 godziny.
  4. Wrzucamy mięso na rozgrzany ruszt. Obsmażamy z obu stron i podajemy ze zgrillowanym chlebem i sałatką grecką.

Opis

Tą karkówką zdobywam serca i żołądki moich grillowych gości. Później wszyscy zasypują mnie pytaniami o przepis, więc oto on!

Podobne przepisy

Spaghetti napoletana

Łatwy Do 1 godz
Spaghetti napoletana

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Lasagne

Średni Do 1 godz
Lasagne

Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Średni Do 1 godz
Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Fasolka szparagowa w pomidorach

Łatwy Do 40 min
Fasolka szparagowa w pomidorach

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!