Karkówka, że ślinka cieknie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
BeataPietrus
![Karkówka, że ślinka cieknie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974150887.jpeg&w=3840&q=75)
Tą karkówką zdobywam serca i żołądki moich grillowych gości. Później wszyscy zasypują mnie pytaniami o przepis, więc oto on!
0
0 / 0
Tą karkówką zdobywam serca i żołądki moich grillowych gości. Później wszyscy zasypują mnie pytaniami o przepis, więc oto on!
13
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1.50 kg karkówka
2 łyżka miód
1 szt. cebula
1 szt. cytryna
4 łyżka ketchup kotlin łagodny
2 łyżka musztarda ostra
100 g jogurt naturalny
0.50 szkl. olej rzepakowy uniwersalny
0.50 szkl. sok tymbark 100% jabłko
1 łyżecz. pieprz
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. oregano
1 łyżecz. tymianek
Przygotowanie
Mięso kroimy na kawałki i lekko rozbijamy tłuczkiem.
Przygotowujemy marynatę: mieszamy sok jabłkowy, musztardę, ketchup, miód, jogurt, przyprawy, pokrojoną cebulę i czosnek. Następnie zalewamy nią mięso.
Odstawiamy na 24 godziny.
Wrzucamy mięso na rozgrzany ruszt. Obsmażamy z obu stron i podajemy ze zgrillowanym chlebem i sałatką grecką.
Kategorie
Alergeny
Gorczyca