0

Składniki

0.94 Kilograma
Karkówka
1.25 Łyżki
miód
0.64 Sztuki
cebula
1.25 Ząbek
czosnek
0.64 Sztuki
cytryna
2.5 Łyżki
ketchup Kotlin łagodny
1.25 Łyżki
Musztarda ostra
62.5 Grama
jogurt naturalny
0.31 Szklanki
olej rzepakowy uniwersalny
0.31 Szklanki
Sok jabłkowy Tymbark
0.64 Łyżeczki
pieprz
0.64 Łyżeczki
sól
0.64 Łyżeczki
oregano
0.64 Łyżeczki
tymianek
Kalorie dla 1 porcji
201-300 kc
Alergeny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso kroimy na kawałki i lekko rozbijamy tłuczkiem.
  2. Przygotowujemy marynatę: mieszamy sok jabłkowy, musztardę, ketchup, miód, jogurt, przyprawy, pokrojoną cebulę i czosnek. Następnie zalewamy nią mięso.
  3. Odstawiamy na 24 godziny.
  4. Wrzucamy mięso na rozgrzany ruszt. Obsmażamy z obu stron i podajemy ze zgrillowanym chlebem i sałatką grecką.

Opis

Tą karkówką zdobywam serca i żołądki moich grillowych gości. Później wszyscy zasypują mnie pytaniami o przepis, więc oto on!

Podobne przepisy

Spaghetti napoletana

Łatwy Do 1 godz
Spaghetti napoletana

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Lasagne

Średni Do 1 godz
Lasagne

Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Średni Do 1 godz
Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Fasolka szparagowa w pomidorach

Łatwy Do 40 min
Fasolka szparagowa w pomidorach

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!