Karkówka z warzywami
eluchap
Mięso i warzywa na obiad,doskonałe
Wartości odżywcze na porcję
Energia
784
kcal
Białka
60
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
52
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Mięso i warzywa na obiad,doskonałe
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1.50 kg wieprzowina karkówka
2 łyżecz. majeranek
1 łyżecz. bazylia
2 łyżecz. papryka słodka
2 łyżecz. oregano
3 szt. pieprz ziarnisty
3 szt. ząbek czosnku
3 szt. liść laurowy
3 szt. cebula
3 szt. korzeń pietruszki
4 szt. marchew
2 łyżka smalec
1 łyżka sól
Przygotowanie
Pokrojoną w plastry karkówkę oprószamy przyprawami.
W rondlu lub brytfannie rozgrzewamy smalec.
Na bardzo gorącym tłuszczu smażymy karkówkę , rumieniąc ze wszystkich stron.
Dorzucamy pokrojoną cebulę oraz marchew, pietruszkę startą na tarce(duże oczka) liście laurowe, pieprz, czosnek.
Podlewamy 1.5 szklanki wody, dusimy pod przykryciem, aż mięso, warzywa będą miękkie.
W czasie duszenia dolewamy wodę.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
784
kcal
Białka
60
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
52
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.