Karkówka z warzywami

eluchap
Karkówka z warzywami

1

0 / 0

Mięso i warzywa na obiad,doskonałe

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1.50 kg wieprzowina karkówka

2 łyżecz. majeranek

1 łyżecz. bazylia

2 łyżecz. papryka słodka

2 łyżecz. oregano

3 szt. pieprz ziarnisty

3 szt. ząbek czosnku

3 szt. liść laurowy

3 szt. cebula

3 szt. korzeń pietruszki

4 szt. marchew

2 łyżka smalec

1 łyżka sól

Przygotowanie


1

Pokrojoną w plastry karkówkę oprószamy przyprawami.

2

W rondlu lub brytfannie rozgrzewamy smalec.

3

Na bardzo gorącym tłuszczu smażymy karkówkę , rumieniąc ze wszystkich stron.

4

Dorzucamy pokrojoną cebulę oraz marchew, pietruszkę startą na tarce(duże oczka) liście laurowe, pieprz, czosnek.

5

Podlewamy 1.5 szklanki wody, dusimy pod przykryciem, aż mięso, warzywa będą miękkie.

6

W czasie duszenia dolewamy wodę.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

784

kcal

Białka

60

gram

Węglowodany

16

gram

Tłuszcze

52

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły