Example thumb
1

Składniki

1.5 Kilograma
Wieprzowina karkówka
2 Łyżeczki
majeranek
1 Łyżeczka
bazylia
2 Łyżeczki
papryka słodka
2 Łyżeczki
oregano
3 Sztuki
pieprz ziarnisty
3 Sztuki
ząbek czosnku
3 Sztuki
liść laurowy
3 Sztuki
cebula
3 Sztuki
korzeń pietruszki
4 Sztuki
marchew
2 Łyżki
smalec
1 Łyżka
sól
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Pokrojoną w plastry karkówkę oprószamy przyprawami.
  2. W rondlu lub brytfannie rozgrzewamy smalec.
  3. Na bardzo gorącym tłuszczu smażymy karkówkę , rumieniąc ze wszystkich stron.
  4. Dorzucamy pokrojoną cebulę oraz marchew, pietruszkę startą na tarce(duże oczka) liście laurowe, pieprz, czosnek.
  5. Podlewamy 1.5 szklanki wody, dusimy pod przykryciem, aż mięso, warzywa będą miękkie.
  6. W czasie duszenia dolewamy wodę.

Opis

Mięso i warzywa na obiad,doskonałe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!