1

Składniki

1.5 Kilograma
Wieprzowina karkówka
2 Łyżeczki
majeranek
1 Łyżeczka
bazylia
2 Łyżeczki
papryka słodka
2 Łyżeczki
oregano
3 Sztuki
pieprz ziarnisty
3 Sztuki
ząbek czosnku
3 Sztuki
liść laurowy
3 Sztuki
cebula
3 Sztuki
korzeń pietruszki
4 Sztuki
marchew
2 Łyżki
smalec
1 Łyżka
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pokrojoną w plastry karkówkę oprószamy przyprawami.
  2. W rondlu lub brytfannie rozgrzewamy smalec.
  3. Na bardzo gorącym tłuszczu smażymy karkówkę , rumieniąc ze wszystkich stron.
  4. Dorzucamy pokrojoną cebulę oraz marchew, pietruszkę startą na tarce(duże oczka) liście laurowe, pieprz, czosnek.
  5. Podlewamy 1.5 szklanki wody, dusimy pod przykryciem, aż mięso, warzywa będą miękkie.
  6. W czasie duszenia dolewamy wodę.

Opis

Mięso i warzywa na obiad,doskonałe

Podobne przepisy

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Makaron bolognese w paprykach

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron bolognese w paprykach

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Kociołek warzywny

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Bigos mojej babci.

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos mojej babci.

Szybka zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szybka zupa pieczarkowa

Żeberka marynowane w piwie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żeberka marynowane w piwie

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!