1

Składniki

1.5 Kilograma
Wieprzowina karkówka
2 Łyżeczki
majeranek
1 Łyżeczka
bazylia
2 Łyżeczki
papryka słodka
2 Łyżeczki
oregano
3 Sztuki
pieprz ziarnisty
3 Sztuki
ząbek czosnku
3 Sztuki
liść laurowy
3 Sztuki
cebula
3 Sztuki
korzeń pietruszki
4 Sztuki
marchew
2 Łyżki
smalec
1 Łyżka
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pokrojoną w plastry karkówkę oprószamy przyprawami.
  2. W rondlu lub brytfannie rozgrzewamy smalec.
  3. Na bardzo gorącym tłuszczu smażymy karkówkę , rumieniąc ze wszystkich stron.
  4. Dorzucamy pokrojoną cebulę oraz marchew, pietruszkę startą na tarce(duże oczka) liście laurowe, pieprz, czosnek.
  5. Podlewamy 1.5 szklanki wody, dusimy pod przykryciem, aż mięso, warzywa będą miękkie.
  6. W czasie duszenia dolewamy wodę.

Opis

Mięso i warzywa na obiad,doskonałe

Podobne przepisy

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min.

Spaghetti

Średni Do 1 godz.

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min.

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Lasagne

Średni Do 1 godz.

Łazanki z cukinią

Łatwy Do 40 min.

Makaron ze szpinakiem

Łatwy Do 40 min.

Pasztet z cukinii

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!