0

Składniki

1 Opakowanie
500 Gramów
Karkówka
2 Łyżki
Musztarda francuska
1 Łyżka
miód
200 Gramów
Kasza pęczak
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Gotujemy kaszę zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Na rozgrzanej patelni obsmażamy plastry karkówki.
  3. Zalewamy Sosem Jasnym Łowicz. Dodajemy musztardę oraz miód i gotujemy przez około 30 minut, podlewając wodą co jakiś czas.
  4. Podajemy z wcześniej ugotowaną kaszą.

Opis

Jeśli jesteś fanem karkówki, koniecznie powinieneś wypróbować jej wersji z sosem miodowo - musztardowym w towarzystwie kaszy pęczak. Nasz przepis na karkówkę z kaszą w sosie musztardowo-miodowym to idealna propozycja na to danie. Ugotuj ją według instrukcji, na patelni przygotuj karkówkę, zalej ją jasnym sosem Łowicz, dodaj musztardę i miód i gotuj około pół godziny co jakiś czas dolewając wody.

Podobne przepisy

Karkówka z grilla

Przepis
Średni Do 1 godz
Karkówka z grilla

Burgery drobiowe fit z botwinką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Burgery drobiowe fit z botwinką

Czulent

Przepis
Średni Do 3 godz
Czulent

Szaszłyki IV

Przepis
Średni Do 40 min
Szaszłyki IV

Kasza pęczak ze szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kasza pęczak ze szpinakiem

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Pęczotto z dynią, jarmużem, orzechami i kakao

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pęczotto z dynią, jarmużem, orzechami i kakao

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!