Karkówka z kaszą w sosie musztardowo-miodowym

maspexdigital
Karkówka z kaszą w sosie musztardowo-miodowym

1

0 / 0

Jeśli jesteś fanem karkówki, koniecznie powinieneś wypróbować jej wersji z sosem miodowo - musztardowym w towarzystwie kaszy pęczak. Nasz przepis na karkówkę z kaszą w sosie musztardowo-miodowym to idealna propozycja na to danie. Ugotuj ją według instrukcji, na patelni przygotuj karkówkę, zalej ją jasnym sosem Łowicz, dodaj musztardę i miód i gotuj około pół godziny co jakiś czas dolewając wody.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 opak. sos uniwersalny jasny łowicz

500 g karkówka

2 łyżka musztarda francuska

1 łyżka miód

200 g kasza pęczak

Przygotowanie


1

Gotujemy kaszę zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Na rozgrzanej patelni obsmażamy plastry karkówki.

3

Zalewamy Sosem Jasnym Łowicz. Dodajemy musztardę oraz miód i gotujemy przez około 30 minut, podlewając wodą co jakiś czas.

4

Podajemy z wcześniej ugotowaną kaszą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

768

kcal

Białka

45

gram

Węglowodany

55

gram

Tłuszcze

36

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły