0

Składniki

1 Kilogram
Wieprzowina karkówka
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
sól
50 Gramów
smalec
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Po obsmażeniu dusimy jeszcze około 20-30 minut na małym ogniu.
  2. Karkówkę, kroimy na 1 cm plastry, doprawiamy solą i pieprzem.
  3. Karkówkę obsmażamy z obu stron.
  4. Na patelni rozgrzewany smalec.

Opis

Jedząc przez dwa tygodnie, cztery razy dziennie smażoną na smalcu karkówkę z kiszoną kapustą zrzuciłem 7kg.

Podobne przepisy

Pieczona karkówka z pieczarkami w winie

Przepis
Średni Do 1 godz
Pieczona karkówka z pieczarkami w winie

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Średni Do 40 min
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Żeberka wieprzowe po węgiersku

Przepis
Średni Do 40 min
Żeberka wieprzowe po węgiersku

Bigos

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos

Bigos kresowy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos kresowy

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Bigos z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Bigos z młodej kapusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!