Karkówka z kapustą kiszoną
bartek
Jedząc przez dwa tygodnie, cztery razy dziennie smażoną na smalcu karkówkę z kiszoną kapustą zrzuciłem 7kg.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
196
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
b/d
0Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Jedząc przez dwa tygodnie, cztery razy dziennie smażoną na smalcu karkówkę z kiszoną kapustą zrzuciłem 7kg.
4
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
16 porcji
Składniki
1 kg wieprzowina karkówka
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. sól
50 g smalec
Przygotowanie
Po obsmażeniu dusimy jeszcze około 20-30 minut na małym ogniu.
Karkówkę, kroimy na 1 cm plastry, doprawiamy solą i pieprzem.
Karkówkę obsmażamy z obu stron.
Na patelni rozgrzewany smalec.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
196
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
b/d
0Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.