0

Składniki

1 Kilogram
Karkówka
4 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
sok z cytryny
1 Łyżka
musztarda
1 Łyżka
miód
5 Łyżek
olej słonecznikowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. karkówkę dzielimy na kotlety i delikatnie rozbijamy.
  2. następnie przygotowujemy marynatę. łączymy ze sobą olej,musztardę, sok z cytryny, czosnek, miód i zioła. dokładnie mieszamy. mięso wkładamy do marynaty i odstawiamy na 4 godziny w chłodne miejsce.
  3. następnie smażymy na grillu.

Opis

Pyszna karkóweczka na majówkę

Podobne przepisy

Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej maryna...

Średni Do 2 godz
Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej maryna...

Czosnkowa karkówka z ziemniakami na ostro pieczona w ketchup...

Łatwy Do 2 godz
Czosnkowa karkówka z ziemniakami na ostro pieczona w ketchup...

Kokardki z białą fasolą

Łatwy Do 1 godz
Kokardki z białą fasolą

Marynowane nóżki z kurczaka w zalewie cytrynowo-ketchupowej ...

Łatwy Do 15 min
Marynowane nóżki z kurczaka w zalewie cytrynowo-ketchupowej ...

Miodowo-musztardowe udka z kurczaka z curry i ketchupem

Łatwy Do 40 min
Miodowo-musztardowe udka z kurczaka z curry i ketchupem

Ostry sos indyjski z kurczakiem w przyprawach korzennych z k...

Średni Do 1 godz
Ostry sos indyjski z kurczakiem w przyprawach korzennych z k...

Burgery drobiowe fit z botwinką

Łatwy Do 40 min
Burgery drobiowe fit z botwinką

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!