0

Składniki

1 Opakowanie
ingridient
sos uniwersalny ciemny Łowicz
2 Sztuki
ingridient
Ogórki kiszone Krakus
5 Sztuk
grzyby suszone
1 Łyżeczka
sól, pieprz
1 Łyżeczka
Papryka słodka mielona
1 Łyżka
Olej do smażenia
300 Gramów
Karkówka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Grzyby namocz w gorącej wodzie i pokrój w kawałki.
  2. Ogórki kiszone pokrój na plasterki lub w kostkę.
  3. Karkówkę przypraw i pokrój w plastry lub większe kawałki.
  4. Mięso podsmażaj na oleju do czasu aż zacznie przybierać ciemnobrązowy kolor. W trakcie smażenia dodaj pokrojone grzyby.
  5. Całość zalej sosem i duś przez ok. 30 minut.
  6. Pokrojone ogórki kiszone dodaj do całości i gotuj jeszcze przez chwilę, aby smaki się połączyły.
  7. Podawaj z ziemniakami lub kaszą.

Podobne przepisy

Schab w sosie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Schab w sosie

Gulasz z czerwoną papryką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gulasz z czerwoną papryką

Kaszotto z kurczakiem, marchewką i groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Kaszotto z kurczakiem, marchewką i groszkiem

Leczo z ogórkami kiszonymi Krakus

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Leczo z ogórkami kiszonymi Krakus

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Łazanki z kapustą, grzybami i ogórkami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Łazanki z kapustą, grzybami i ogórkami

Łosoś z warzywami w białym sosie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Łosoś z warzywami w białym sosie

Makaron z warzywami i kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!