Karkówka w sosie myśliwskim

maspexdigital
Karkówka w sosie myśliwskim

0

3.2 / 6

Idealnie soczysta karkówka w sosie myśliwskim to danie, które sprawdza się zawsze i wszędzie. Możesz zaoszczędzić swój czas i do przygotowania tej potrawy posłużyć się uniwersalnym sosem Łowicz. Świetnie skomponuje się z grzybami i nada Twojej karkówce wyjątkowego smaku. Wypróbuj naszą propozycję przepisu na karkówkę w sosie myśliwskim – idealną potrawę na smaczny obiad!

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 opak. sos uniwersalny ciemny łowicz

2 szt. ogórki kiszone krakus

5 szt. grzyby suszone

1 łyżecz. sól, pieprz

1 łyżecz. papryka słodka mielona

1 łyżka olej roślinny

300 g karkówka

Przygotowanie


1

Grzyby namocz w gorącej wodzie i pokrój w kawałki.

2

Ogórki kiszone pokrój na plasterki lub w kostkę.

3

Karkówkę przypraw i pokrój w plastry lub większe kawałki.

4

Mięso podsmażaj na oleju do czasu aż zacznie przybierać ciemnobrązowy kolor. W trakcie smażenia dodaj pokrojone grzyby.

5

Całość zalej sosem i duś przez ok. 30 minut.

6

Pokrojone ogórki kiszone dodaj do całości i gotuj jeszcze przez chwilę, aby smaki się połączyły.

7

Podawaj z ziemniakami lub kaszą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

396

kcal

Białka

23

gram

Węglowodany

7

gram

Tłuszcze

31

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły