Karkówka w sosie myśliwskim
maspexdigital
0
3.2 / 6
Idealnie soczysta karkówka w sosie myśliwskim to danie, które sprawdza się zawsze i wszędzie. Możesz zaoszczędzić swój czas i do przygotowania tej potrawy posłużyć się uniwersalnym sosem Łowicz. Świetnie skomponuje się z grzybami i nada Twojej karkówce wyjątkowego smaku. Wypróbuj naszą propozycję przepisu na karkówkę w sosie myśliwskim – idealną potrawę na smaczny obiad!
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 opak. sos uniwersalny ciemny łowicz
2 szt. ogórki kiszone krakus
5 szt. grzyby suszone
1 łyżeczka sól, pieprz
1 łyżeczka papryka słodka mielona
1 łyżka olej roślinny
300 g karkówka
Przygotowanie
Grzyby namocz w gorącej wodzie i pokrój w kawałki.
Ogórki kiszone pokrój na plasterki lub w kostkę.
Karkówkę przypraw i pokrój w plastry lub większe kawałki.
Mięso podsmażaj na oleju do czasu aż zacznie przybierać ciemnobrązowy kolor. W trakcie smażenia dodaj pokrojone grzyby.
Całość zalej sosem i duś przez ok. 30 minut.
Pokrojone ogórki kiszone dodaj do całości i gotuj jeszcze przez chwilę, aby smaki się połączyły.
Podawaj z ziemniakami lub kaszą.