Karkówka w sosie myśliwskim
maspexdigital

Idealnie soczysta karkówka w sosie myśliwskim to danie, które sprawdza się zawsze i wszędzie. Możesz zaoszczędzić swój czas i do przygotowania tej potrawy posłużyć się uniwersalnym sosem Łowicz. Świetnie skomponuje się z grzybami i nada Twojej karkówce wyjątkowego smaku. Wypróbuj naszą propozycję przepisu na karkówkę w sosie myśliwskim – idealną potrawę na smaczny obiad!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
396
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
31
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Średnia 3.2 / 6
Oceń!
Idealnie soczysta karkówka w sosie myśliwskim to danie, które sprawdza się zawsze i wszędzie. Możesz zaoszczędzić swój czas i do przygotowania tej potrawy posłużyć się uniwersalnym sosem Łowicz. Świetnie skomponuje się z grzybami i nada Twojej karkówce wyjątkowego smaku. Wypróbuj naszą propozycję przepisu na karkówkę w sosie myśliwskim – idealną potrawę na smaczny obiad!
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 opak. sos uniwersalny ciemny łowicz
2 szt. ogórki kiszone krakus
5 szt. grzyby suszone
1 łyżecz. sól, pieprz
1 łyżecz. papryka słodka mielona
1 łyżka olej roślinny
300 g karkówka
Przygotowanie
Kroki
Grzyby namocz w gorącej wodzie i pokrój w kawałki.

Ogórki kiszone pokrój na plasterki lub w kostkę.

Karkówkę przypraw i pokrój w plastry lub większe kawałki.

Mięso podsmażaj na oleju do czasu aż zacznie przybierać ciemnobrązowy kolor. W trakcie smażenia dodaj pokrojone grzyby.

Całość zalej sosem i duś przez ok. 30 minut.

Pokrojone ogórki kiszone dodaj do całości i gotuj jeszcze przez chwilę, aby smaki się połączyły.

Podawaj z ziemniakami lub kaszą.

Wartości odżywcze na porcję
Energia
396
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
31
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.