0

Składniki

1 Opakowanie
ingridient
sos uniwersalny ciemny Łowicz
2 Sztuki
ingridient
Ogórki kiszone Krakus
5 Sztuk
grzyby suszone
1 Łyżeczka
sól, pieprz
1 Łyżeczka
Papryka słodka mielona
1 Łyżka
Olej do smażenia
300 Gramów
Karkówka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Grzyby namocz w gorącej wodzie i pokrój w kawałki.
  2. Ogórki kiszone pokrój na plasterki lub w kostkę.
  3. Karkówkę przypraw i pokrój w plastry lub większe kawałki.
  4. Mięso podsmażaj na oleju do czasu aż zacznie przybierać ciemnobrązowy kolor. W trakcie smażenia dodaj pokrojone grzyby.
  5. Całość zalej sosem i duś przez ok. 30 minut.
  6. Pokrojone ogórki kiszone dodaj do całości i gotuj jeszcze przez chwilę, aby smaki się połączyły.
  7. Podawaj z ziemniakami lub kaszą.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!