Karkówka w sosie grzybowym

eluchap
Karkówka w sosie grzybowym

0

0 / 0

Karkówka w aromatycznym sosie grzybowym to pomysł na przepyszny obiad.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

500 g karkówka

1 szt. marchew

1 szt. cebula

3 szt. suszone grzyby

1 szt. zupa w proszku

1 łyżka sól, pieprz

Przygotowanie


1

Karkówkę oprószyć odrobiną soli, pieprzu.

2

Włożyć do garnka lub metalowej patelni. Marchew obrać, pokroić w plastry, cebulę pokroić i dodać do mięsa. Dodać kilka suszonych grzybków, podlać wodą.

3

Dusić pod przykryciem, aż wszystko będzie miękkie.

4

Pod koniec duszenia dodać zupę grzybową rozrobioną w 500ml wody i gotować jeszcze 5 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

532

kcal

Białka

43

gram

Węglowodany

12

gram

Tłuszcze

32

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły