Karkówka w sosie grzybowym
eluchap
Karkówka w aromatycznym sosie grzybowym to pomysł na przepyszny obiad.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
532
kcal
Białka
43
gram
Węglowodany
12
gram
Tłuszcze
32
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Karkówka w aromatycznym sosie grzybowym to pomysł na przepyszny obiad.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
500 g karkówka
1 szt. marchew
1 szt. cebula
3 szt. suszone grzyby
1 szt. zupa w proszku
1 łyżka sól, pieprz
Przygotowanie
Karkówkę oprószyć odrobiną soli, pieprzu.
Włożyć do garnka lub metalowej patelni. Marchew obrać, pokroić w plastry, cebulę pokroić i dodać do mięsa. Dodać kilka suszonych grzybków, podlać wodą.
Dusić pod przykryciem, aż wszystko będzie miękkie.
Pod koniec duszenia dodać zupę grzybową rozrobioną w 500ml wody i gotować jeszcze 5 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
532
kcal
Białka
43
gram
Węglowodany
12
gram
Tłuszcze
32
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.