Karkówka w orientalnej marynacie z sosem chrzanowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
zuzanka1994
![Karkówka w orientalnej marynacie z sosem chrzanowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975780680.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
4 plaster karkówka
0.50 szkl. sos sojowy
4 łyżka ketchup kotlin łagodny
1 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
3 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
4 łyżka jogurt naturalny
2 łyżka majonez dekoracyjny krakus
1 łyżecz. chrzan krakus
1 szt. ogórek świeży
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Przygotować marynatę: Sos sojowy, ketchup, koncentrat pomidorowy oraz olej rzepakowy wymieszać i dobrze natrzeć karkówkę. Zostawić na co najmniej 30 minut lub na całą noc w lodówce.
Przygotować sos: Ogórka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Połączyć z majonezem, chrzanem oraz jogurtem i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Mięso wyjąć z marynaty. Gillować po kilka minut z każdej strony. Podawać z sosem chrzanowym i sałatką z rukoli i pomidorków koktajlowych.