Karkówka w orientalnej marynacie z sosem chrzanowym

zuzanka1994
Karkówka w orientalnej marynacie z sosem chrzanowym

0

0 / 0

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 plast. karkówka

0.50 szkl. sos sojowy

4 łyżka ketchup kotlin łagodny

1 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

3 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

4 łyżka jogurt naturalny

2 łyżka majonez dekoracyjny krakus

1 łyżeczka chrzan krakus

1 szt. ogórek świeży

1 szcz. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Przygotować marynatę: Sos sojowy, ketchup, koncentrat pomidorowy oraz olej rzepakowy wymieszać i dobrze natrzeć karkówkę. Zostawić na co najmniej 30 minut lub na całą noc w lodówce.

2

Przygotować sos: Ogórka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Połączyć z majonezem, chrzanem oraz jogurtem i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

3

Mięso wyjąć z marynaty. Gillować po kilka minut z każdej strony. Podawać z sosem chrzanowym i sałatką z rukoli i pomidorków koktajlowych.

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły