0

Składniki

4 Plastry
Karkówka
0.5 Szklanki
sos sojowy
4 Łyżki
ketchup kotlin
1 Łyżka
3 Łyżki
olej rzepakowy uniwersalny
4 Łyżki
jogurt naturalny
2 Łyżki
majonez dekoracyjny KRAKUS
1 Łyżeczka
ingridient
chrzan Krakus
1 Sztuka
Ogórek świeży
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przygotować marynatę: Sos sojowy, ketchup, koncentrat pomidorowy oraz olej rzepakowy wymieszać i dobrze natrzeć karkówkę. Zostawić na co najmniej 30 minut lub na całą noc w lodówce.
  2. Przygotować sos: Ogórka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Połączyć z majonezem, chrzanem oraz jogurtem i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  3. Mięso wyjąć z marynaty. Gillować po kilka minut z każdej strony. Podawać z sosem chrzanowym i sałatką z rukoli i pomidorków koktajlowych.

Podobne przepisy

Chrupiący kurczak z sosem chrzanowym i pieczonymi burakami

Łatwy Do 3 godz
Chrupiący kurczak z sosem chrzanowym i pieczonymi burakami

Penne z indykiem, brokułami i chili

Łatwy Do 40 min
Penne z indykiem, brokułami i chili

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Karkówka w sosie myśliwskim

Łatwy Do 1 godz
Karkówka w sosie myśliwskim

Kokardki z nowalijkami

Łatwy Do 40 min
Kokardki z nowalijkami

Łosoś z kremowym sosem z Chrzanem Krakus

Łatwy Do 40 min
Łosoś z kremowym sosem z Chrzanem Krakus

Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Trudny Do 1 godz
Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Mini pizza na spodzie brokułowym

Łatwy Do 1,5 godz
Mini pizza na spodzie brokułowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!