0

Składniki

4 Plastry
Karkówka
0.5 Szklanki
sos sojowy
4 Łyżki
ketchup kotlin
1 Łyżka
3 Łyżki
olej rzepakowy uniwersalny
4 Łyżki
jogurt naturalny
2 Łyżki
majonez dekoracyjny KRAKUS
1 Łyżeczka
ingridient
chrzan Krakus
1 Sztuka
Ogórek świeży
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przygotować marynatę: Sos sojowy, ketchup, koncentrat pomidorowy oraz olej rzepakowy wymieszać i dobrze natrzeć karkówkę. Zostawić na co najmniej 30 minut lub na całą noc w lodówce.
  2. Przygotować sos: Ogórka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Połączyć z majonezem, chrzanem oraz jogurtem i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  3. Mięso wyjąć z marynaty. Gillować po kilka minut z każdej strony. Podawać z sosem chrzanowym i sałatką z rukoli i pomidorków koktajlowych.

Podobne przepisy

Penne z indykiem, brokułami i chili

Przepis
Łatwy Do 40 min
Penne z indykiem, brokułami i chili

Chrupiący kurczak z sosem chrzanowym i pieczonymi burakami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Chrupiący kurczak z sosem chrzanowym i pieczonymi burakami

Spaghetti z krewetkami w sosie imbirowo-cytrynowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Spaghetti z krewetkami w sosie imbirowo-cytrynowym

Ryba na zimno w warzywach

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ryba na zimno w warzywach

Bigos z kapusty 2

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos z kapusty 2

Dietetyczny bigos z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dietetyczny bigos z młodej kapusty

Leczo

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Leczo

Tarta z bakłażanem, mozzarellą i pomidorkami

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Tarta z bakłażanem, mozzarellą i pomidorkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!