Karkówka w grzybkach

m7

soczysta karkówka w sosie grzybowym
Wartości odżywcze na porcję
Energia
494
kcal
Białka
40
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
32
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
soczysta karkówka w sosie grzybowym
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz
2 szczyp. przyprawa do mięsa
500 g wieprzowina karkówka
3 szt. cebula
6 szt. grzyby suszone
1 szt. kostka rosołowa
Przygotowanie
Karkówkę kroimy dość grube plastry (1-2 cm). Delikatnie rozbijamy pięścią i przyprawiamy przyprawą do mięsa. Następnie obsmażamy je na rozgrzanym oleju z 2 stron i przekładamy do rondelka.
Potem na tym samym tłuszczu smażymy cebulę aż będzie miękka. Po chwili dodajemy wcześniej wymoczone w wodzie grzybki i wspólnie przesmażamy.
Całość przekładamy do rondla z karkówką, dodajemy bulion z kostki rosołowej i dusimy pod przykryciem po 30 min na każdej stronie aż do uzyskania miękkości.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
494
kcal
Białka
40
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
32
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.