1

Składniki

1 Szczypta
pieprz
2 Szczypty
Przyprawa do mięsa
500 Gramów
Wieprzowina karkówka
3 Sztuki
cebula
6 Sztuk
grzyby suszone
1 Sztuka
kostka rosołowa
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Karkówkę kroimy dość grube plastry (1-2 cm). Delikatnie rozbijamy pięścią i przyprawiamy przyprawą do mięsa. Następnie obsmażamy je na rozgrzanym oleju z 2 stron i przekładamy do rondelka.
  2. Potem na tym samym tłuszczu smażymy cebulę aż będzie miękka. Po chwili dodajemy wcześniej wymoczone w wodzie grzybki i wspólnie przesmażamy.
  3. Całość przekładamy do rondla z karkówką, dodajemy bulion z kostki rosołowej i dusimy pod przykryciem po 30 min na każdej stronie aż do uzyskania miękkości.

Opis

soczysta karkówka w sosie grzybowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!