Karkówka w grzybkach
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Karkówka w grzybkach](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975525409.jpeg&w=3840&q=75)
soczysta karkówka w sosie grzybowym
1
0 / 0
soczysta karkówka w sosie grzybowym
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz
2 szczyp. przyprawa do mięsa
500 g wieprzowina karkówka
3 szt. cebula
6 szt. grzyby suszone
1 szt. kostka rosołowa
Przygotowanie
1
Karkówkę kroimy dość grube plastry (1-2 cm). Delikatnie rozbijamy pięścią i przyprawiamy przyprawą do mięsa. Następnie obsmażamy je na rozgrzanym oleju z 2 stron i przekładamy do rondelka.
2
Potem na tym samym tłuszczu smażymy cebulę aż będzie miękka. Po chwili dodajemy wcześniej wymoczone w wodzie grzybki i wspólnie przesmażamy.
3
Całość przekładamy do rondla z karkówką, dodajemy bulion z kostki rosołowej i dusimy pod przykryciem po 30 min na każdej stronie aż do uzyskania miękkości.