Karkówka w grzybkach

m7
Karkówka w grzybkach

1

0 / 0

soczysta karkówka w sosie grzybowym

6

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szcz. pieprz

2 szcz. przyprawa do mięsa

500 g wieprzowina karkówka

3 szt. cebula

6 szt. grzyby suszone

1 szt. kostka rosołowa

Przygotowanie


1

Karkówkę kroimy dość grube plastry (1-2 cm). Delikatnie rozbijamy pięścią i przyprawiamy przyprawą do mięsa. Następnie obsmażamy je na rozgrzanym oleju z 2 stron i przekładamy do rondelka.

2

Potem na tym samym tłuszczu smażymy cebulę aż będzie miękka. Po chwili dodajemy wcześniej wymoczone w wodzie grzybki i wspólnie przesmażamy.

3

Całość przekładamy do rondla z karkówką, dodajemy bulion z kostki rosołowej i dusimy pod przykryciem po 30 min na każdej stronie aż do uzyskania miękkości.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły