1

Składniki

1 Szczypta
pieprz
2 Szczypty
Przyprawa do mięsa
500 Gramów
Wieprzowina karkówka
3 Sztuki
cebula
6 Sztuk
grzyby suszone
1 Sztuka
kostka rosołowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Karkówkę kroimy dość grube plastry (1-2 cm). Delikatnie rozbijamy pięścią i przyprawiamy przyprawą do mięsa. Następnie obsmażamy je na rozgrzanym oleju z 2 stron i przekładamy do rondelka.
  2. Potem na tym samym tłuszczu smażymy cebulę aż będzie miękka. Po chwili dodajemy wcześniej wymoczone w wodzie grzybki i wspólnie przesmażamy.
  3. Całość przekładamy do rondla z karkówką, dodajemy bulion z kostki rosołowej i dusimy pod przykryciem po 30 min na każdej stronie aż do uzyskania miękkości.

Opis

soczysta karkówka w sosie grzybowym

Podobne przepisy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!