Karkówka nadziewana parówką i suszonymi pomidorami
m7
Smaczna i po prostu wyśmienita...
Wartości odżywcze na porcję
Energia
784
kcal
Białka
62
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
54
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 1
Smaczna i po prostu wyśmienita...
11
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg wieprzowina karkówka
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. papryka słodka
2 szt. parówki
1 łyżka pomidory suszone
1 łyżka przyprawa typu vegeta
1 łyżka majeranek
1 łyżka musztarda
2 łyżka coca-cola
2 łyżka musztarda
1 łyżka ketchup kotlin łagodny
Przygotowanie
Karkówkę natrzeć przyprawami, zawinąć w folię, wstawić do lodówki. (najlepiej zrobić to na noc). Na drugi dzień w karkówce zrobić 3 otwory nożem i włożyć parówki i suszone pomidory. Zaszyć nitką, aby w czasie pieczenia nie wyszło nadzienie. Na wierzchu karkówkę posmarować musztardą z czerwonym winem i wstawić do piekarnika. W między czasie zrobić sos: łyżkę keczupu, łyżkę musztardy i 50 g coca coli wymieszać i polać karkówkę w trakcie pieczenia. Po upieczeniu pokroić na grube plastry. Można podawać z żurawiną.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
784
kcal
Białka
62
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
54
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.