0

Składniki

1 Kilogram
Wieprzowina karkówka
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
papryka słodka
2 Sztuki
Parówki
1 Łyżka
pomidory suszone
1 Łyżka
przyprawa typu vegeta
1 Łyżka
majeranek
1 Łyżka
musztarda
2 Łyżki
coca-cola
2 Łyżki
musztarda
1 Łyżka
ketchup
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Karkówkę natrzeć przyprawami, zawinąć w folię, wstawić do lodówki. (najlepiej zrobić to na noc). Na drugi dzień w karkówce zrobić 3 otwory nożem i włożyć parówki i suszone pomidory. Zaszyć nitką, aby w czasie pieczenia nie wyszło nadzienie. Na wierzchu karkówkę posmarować musztardą z czerwonym winem i wstawić do piekarnika. W między czasie zrobić sos: łyżkę keczupu, łyżkę musztardy i 50 g coca coli wymieszać i polać karkówkę w trakcie pieczenia. Po upieczeniu pokroić na grube plastry. Można podawać z żurawiną.

Opis

Smaczna i po prostu wyśmienita...

Podobne przepisy

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min.

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Średni Do 40 min.

Kaczka z jabłkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Kaczka z owocami

Średni Ponad 3 godz.

Kokardki z białą fasolą

Łatwy Do 1 godz.

Kokardki z cukinią i łososiem

Łatwy Do 40 min.

Polędwiczki w cieście francuskim

Łatwy Do 3 godz.

Spaghetti

Średni Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!