Example thumb
0

Składniki

1 Kilogram
Wieprzowina karkówka
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
papryka słodka
2 Sztuki
Parówki
1 Łyżka
pomidory suszone
1 Łyżka
przyprawa typu vegeta
1 Łyżka
majeranek
1 Łyżka
musztarda
2 Łyżki
coca-cola
2 Łyżki
musztarda
1 Łyżka
ketchup
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Karkówkę natrzeć przyprawami, zawinąć w folię, wstawić do lodówki. (najlepiej zrobić to na noc). Na drugi dzień w karkówce zrobić 3 otwory nożem i włożyć parówki i suszone pomidory. Zaszyć nitką, aby w czasie pieczenia nie wyszło nadzienie. Na wierzchu karkówkę posmarować musztardą z czerwonym winem i wstawić do piekarnika. W między czasie zrobić sos: łyżkę keczupu, łyżkę musztardy i 50 g coca coli wymieszać i polać karkówkę w trakcie pieczenia. Po upieczeniu pokroić na grube plastry. Można podawać z żurawiną.

Opis

Smaczna i po prostu wyśmienita...

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!