Karkówka nadziewana parówką i suszonymi pomidorami

m7
Karkówka nadziewana parówką i suszonymi pomidorami

0

5 / 1

Smaczna i po prostu wyśmienita...

11

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg wieprzowina karkówka

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. papryka słodka

2 szt. parówki

1 łyżka pomidory suszone

1 łyżka przyprawa typu vegeta

1 łyżka majeranek

1 łyżka musztarda

2 łyżka coca-cola

2 łyżka musztarda

1 łyżka ketchup kotlin łagodny

Przygotowanie


1

Karkówkę natrzeć przyprawami, zawinąć w folię, wstawić do lodówki. (najlepiej zrobić to na noc). Na drugi dzień w karkówce zrobić 3 otwory nożem i włożyć parówki i suszone pomidory. Zaszyć nitką, aby w czasie pieczenia nie wyszło nadzienie. Na wierzchu karkówkę posmarować musztardą z czerwonym winem i wstawić do piekarnika. W między czasie zrobić sos: łyżkę keczupu, łyżkę musztardy i 50 g coca coli wymieszać i polać karkówkę w trakcie pieczenia. Po upieczeniu pokroić na grube plastry. Można podawać z żurawiną.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

784

kcal

Białka

62

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

54

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły