Karkówka grillowana

kontakt_2
Karkówka grillowana

1

0 / 0

9

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

500 g karkówka

50 wino czerwone

2 szt. ząbek czosnku

1 łyżecz. pieprz

1 łyżecz. sól

1 łyżka musztarda

5 łyżka ketchup kotlin łagodny

50 oliwa z oliwek

1 szt. cebula

Przygotowanie


1

Cebulę kroimy w plasterki i wrzucamy do dużej miski. Dodajemy wino, oliwę, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz, musztardę i keczup. Mieszamy składniki marynaty.

2

Karkówkę myjemy, kroimy na 4-5 plastrów i zanurzamy je w marynacie. Odstawiamy na co najmniej 1,5 godziny - najlepiej na całą noc.

3

Następnie grillujemy karkówkę ok 20 minut obracając co 5 -7 minut na drugą stronę.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1988

kcal

Białka

120

gram

Węglowodany

33

gram

Tłuszcze

146

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły