Karkówka grillowana
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_2
![Karkówka grillowana](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977087157.jpeg&w=3840&q=75)
1
0 / 0
9
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
500 g karkówka
50 wino czerwone
2 szt. ząbek czosnku
1 łyżecz. pieprz
1 łyżecz. sól
1 łyżka musztarda
5 łyżka ketchup kotlin łagodny
50 oliwa z oliwek
1 szt. cebula
Przygotowanie
1
Cebulę kroimy w plasterki i wrzucamy do dużej miski. Dodajemy wino, oliwę, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz, musztardę i keczup. Mieszamy składniki marynaty.
2
Karkówkę myjemy, kroimy na 4-5 plastrów i zanurzamy je w marynacie. Odstawiamy na co najmniej 1,5 godziny - najlepiej na całą noc.
3
Następnie grillujemy karkówkę ok 20 minut obracając co 5 -7 minut na drugą stronę.