Karkówka do chleba
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Karkówka do chleba](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973702005.jpeg&w=3840&q=75)
Zamiast wędlin ze sklepowych pólek, pieczona karkówka do chleba.
3
3.7 / 11
Zamiast wędlin ze sklepowych pólek, pieczona karkówka do chleba.
7
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
20 maggi w płynie
2 kg karkówka
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. pieprz
1 łyżecz. czosnek granulowany
1 łyżecz. papryka ostra
1 szt. cebula
Przygotowanie
1
Karkówkę myjemy, sól, pieprz, paprykę i czosnek mieszamy i nacieramy mięso.
2
skrapiamy maggi i obkładamy cebulą pokrojoną w plastry.
3
wkładamy do naczynia, przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki najlepiej na noc.
4
po około 12 godzinach wkładamy karkówkę bez cebuli do rękawa do pieczenia i pieczemy w piekarniku 2 godziny w temperaturze 180 stopni.