Inspiracja Adobe Stock
3

Składniki

20 Mililitrów
Maggi w płynie
2 Kilogramy
Karkówka
1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
pieprz
1 Łyżeczka
Czosnek granulowany
1 Łyżeczka
papryka ostra
1 Sztuka
cebula
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Karkówkę myjemy, sól, pieprz, paprykę i czosnek mieszamy i nacieramy mięso.
  2. skrapiamy maggi i obkładamy cebulą pokrojoną w plastry.
  3. wkładamy do naczynia, przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki najlepiej na noc.
  4. po około 12 godzinach wkładamy karkówkę bez cebuli do rękawa do pieczenia i pieczemy w piekarniku 2 godziny w temperaturze 180 stopni.

Opis

Zamiast wędlin ze sklepowych pólek, pieczona karkówka do chleba.

Podobne przepisy

Salsa pomidorowa, domowe nachosy i pieczone warzywa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Salsa pomidorowa, domowe nachosy i pieczone warzywa

Kulebiak z kapustą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kulebiak z kapustą

Jajka faszerowane pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Jajka faszerowane pieczarkami

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pasztet wielkanocny mięsny z koncentratem pomidorowym

Przepis
Średni Do 2 godz
Pasztet wielkanocny mięsny z koncentratem pomidorowym

Pieczarki faszerowane kurczakiem i płatkami Lubella Miodokół...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pieczarki faszerowane kurczakiem i płatkami Lubella Miodokółkami

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Pikantny sos do kebabów

Przepis
Łatwy Do 15 min
Pikantny sos do kebabów

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!