Kardamoniak z kremem czekoladowym

m7
Kardamoniak z kremem czekoladowym

0

0 / 0

Aromatyczne ciasto świąteczne

11

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

500 śmietana 18%

2 łyżeczka proszek do pieczenia

125 g margaryna zwykła

150 g masło

2.50 szkl. mąka pszenna tortowa

1.50 szkl. cukier

4 szt. jaja kurze całe

1 szt. budyń czekoladowy

1 łyżka kardamon

1 łyżka rum

1 łyżka kakao decomorreno

Przygotowanie


1

Jaja rozbić- oddzielić żółtka od białek. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i 1/2 szklanki cukru. Dodać żółtka, margarynę oraz masło i zagnieść ciasto. Odstawić ciasto do lodówki na 30 minut. Podzielić na połowę. Jedną częścią wyłożyć blachę nasmarowaną tłuszczem, drugą trzymać w lodówce. Białka ubić z 1 szklanką cukru, Dodać śmietanę, budyń w proszku oraz kakao. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Gotową masę przelać na blachę z połową ciasta i zetrzeć na nią drugą połowę ciasta. Piec około godziny w temperaturze 180 stopni. Dekorować dowolnie.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły