0

Składniki

1 Łyżka
ingridient
Kakao DecoMorreno
500 Mililitrów
śmietana 18%
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
125 Gramów
margaryna zwykła
150 Gramów
masło extra
2.5 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1.5 Szklanki
cukier
4 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
Budyń czekoladowy
1 Łyżka
Kardamon
1 Łyżka
rum
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jaja rozbić- oddzielić żółtka od białek. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i 1/2 szklanki cukru. Dodać żółtka, margarynę oraz masło i zagnieść ciasto. Odstawić ciasto do lodówki na 30 minut. Podzielić na połowę. Jedną częścią wyłożyć blachę nasmarowaną tłuszczem, drugą trzymać w lodówce. Białka ubić z 1 szklanką cukru, Dodać śmietanę, budyń w proszku oraz kakao. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Gotową masę przelać na blachę z połową ciasta i zetrzeć na nią drugą połowę ciasta. Piec około godziny w temperaturze 180 stopni. Dekorować dowolnie.

Opis

Aromatyczne ciasto świąteczne

Podobne przepisy

Pączki z kakaowym nadzieniem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki z kakaowym nadzieniem

Babka Kolorowa

Przepis
Średni Do 1 godz
Babka Kolorowa

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Sernik z polewą kakaową

Przepis
Średni Do 3 godz
Sernik z polewą kakaową

Babka wielkanocna

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Sernik z makiem

Przepis
Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!