0

Składniki

1 Kilogram
kapusta biała
250 Gramów
boczek wędzony
2 Łyżeczki
1 Łyżeczka
sól, pieprz
1 Łyżka
kminek
2 Sztuki
liść laurowy
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę i cebulę pokrój w grubą kostkę, przełóż do garnka o grubym dnie, dodaj 2 liście laurowe, 5 ziaren ziela angielskiego, 1 łyżkę kminku, zalej gorącą wodą i duś pod przykryciem do miękkości ok. 30 minut.
  2. Na patelni podsmaż boczek w paseczki i dodaj do duszonej kapusty. 2 łyżeczki koncentratu dodaj do pół szklanki gorącej wody i dodaj do kapusty. Dopraw solą i pieprzem do smaku i duś jeszcze 5 minut
  3. Podawaj z ziemniakami lub pieczywem.

Podobne przepisy

Żeberka marynowane w piwie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żeberka marynowane w piwie

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Przepis
Łatwy Do 15 min
Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Polędwiczki duszone w cydrze

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki duszone w cydrze

Spaghetti Lubella Pełne Ziarno z boczkiem i chili

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti Lubella Pełne Ziarno z boczkiem i chili

Burgery drobiowe fit z botwinką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Burgery drobiowe fit z botwinką

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 2 godz
Aromatyczna fasolka po bretońsku

Bigos świąteczny

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!