0

Składniki

1 Kilogram
kapusta biała
250 Gramów
boczek wędzony
2 Łyżeczki
1 Łyżeczka
sól, pieprz
1 Łyżka
kminek
2 Sztuki
liść laurowy
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę i cebulę pokrój w grubą kostkę, przełóż do garnka o grubym dnie, dodaj 2 liście laurowe, 5 ziaren ziela angielskiego, 1 łyżkę kminku, zalej gorącą wodą i duś pod przykryciem do miękkości ok. 30 minut.
  2. Na patelni podsmaż boczek w paseczki i dodaj do duszonej kapusty. 2 łyżeczki koncentratu dodaj do pół szklanki gorącej wody i dodaj do kapusty. Dopraw solą i pieprzem do smaku i duś jeszcze 5 minut
  3. Podawaj z ziemniakami lub pieczywem.

Podobne przepisy

Bigos myśliwski

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos myśliwski

Żeberka marynowane w piwie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żeberka marynowane w piwie

Tradycyjny bigos

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Tradycyjny bigos

Domowa fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 3 godz
Domowa fasolka po bretońsku

Bigos

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos

Bigos z kapusty 2

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos z kapusty 2

Bigos mojej babci.

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos mojej babci.

Dietetyczny bigos z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dietetyczny bigos z młodej kapusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!