0

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
Jarzynka
1 Szklanka
śmietana
1 Sztuka
kapusta biała
1 Sztuka
cebula
3 Łyżki
mąka
2 Łyżki
margaryna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. kapustę drobno siekamy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, następnie odcedzamy wodę. w osobnym naczyniu smażymy drobno pokrojoną cebulkę na złoty kolor i gdy jest miękka dorzucamy do kapusty. Z mąki i śmietany robimy zasmażkę, przelewamy do kapusty, prażymy 10 minut i dodajemy pieprz sol i jarzynkę. Podajemy na ciepło jako surówkę do obiadu

Opis

lekka kapusta do obiadu

Podobne przepisy

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Groch z kapusta i grzybami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Groch z kapusta i grzybami

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!