Kapusta zasmażana
m7
lekka kapusta do obiadu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
387
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
59
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
lekka kapusta do obiadu
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. jarzynka
1 szkl. śmietana
1 szt. kapusta biała
1 szt. cebula
3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
2 łyżka margaryna
Przygotowanie
kapustę drobno siekamy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, następnie odcedzamy wodę. w osobnym naczyniu smażymy drobno pokrojoną cebulkę na złoty kolor i gdy jest miękka dorzucamy do kapusty. Z mąki i śmietany robimy zasmażkę, przelewamy do kapusty, prażymy 10 minut i dodajemy pieprz sol i jarzynkę. Podajemy na ciepło jako surówkę do obiadu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
387
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
59
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.