0

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
Jarzynka
1 Szklanka
śmietana
1 Sztuka
kapusta biała
1 Sztuka
cebula
3 Łyżki
mąka
2 Łyżki
margaryna
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. kapustę drobno siekamy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, następnie odcedzamy wodę. w osobnym naczyniu smażymy drobno pokrojoną cebulkę na złoty kolor i gdy jest miękka dorzucamy do kapusty. Z mąki i śmietany robimy zasmażkę, przelewamy do kapusty, prażymy 10 minut i dodajemy pieprz sol i jarzynkę. Podajemy na ciepło jako surówkę do obiadu

Opis

lekka kapusta do obiadu

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!