Kapusta zasmażana
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kapusta zasmażana](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976247440.jpeg&w=3840&q=75)
lekka kapusta do obiadu
0
0 / 0
lekka kapusta do obiadu
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. jarzynka
1 szkl. śmietana
1 szt. kapusta biała
1 szt. cebula
3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
2 łyżka margaryna
Przygotowanie
1
kapustę drobno siekamy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, następnie odcedzamy wodę. w osobnym naczyniu smażymy drobno pokrojoną cebulkę na złoty kolor i gdy jest miękka dorzucamy do kapusty. Z mąki i śmietany robimy zasmażkę, przelewamy do kapusty, prażymy 10 minut i dodajemy pieprz sol i jarzynkę. Podajemy na ciepło jako surówkę do obiadu