Kapusta zasmażana

m7
Kapusta zasmażana

0

0 / 0

lekka kapusta do obiadu

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szcz. pieprz

1 łyżeczka jarzynka

1 szkl. śmietana

1 szt. kapusta biała

1 szt. cebula

3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

2 łyżka margaryna

Przygotowanie


1

kapustę drobno siekamy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, następnie odcedzamy wodę. w osobnym naczyniu smażymy drobno pokrojoną cebulkę na złoty kolor i gdy jest miękka dorzucamy do kapusty. Z mąki i śmietany robimy zasmażkę, przelewamy do kapusty, prażymy 10 minut i dodajemy pieprz sol i jarzynkę. Podajemy na ciepło jako surówkę do obiadu

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły