Kapusta zasmażana

m7
Kapusta zasmażana

0

0 / 0

lekka kapusta do obiadu

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. jarzynka

1 szkl. śmietana

1 szt. kapusta biała

1 szt. cebula

3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

2 łyżka margaryna

Przygotowanie


1

kapustę drobno siekamy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, następnie odcedzamy wodę. w osobnym naczyniu smażymy drobno pokrojoną cebulkę na złoty kolor i gdy jest miękka dorzucamy do kapusty. Z mąki i śmietany robimy zasmażkę, przelewamy do kapusty, prażymy 10 minut i dodajemy pieprz sol i jarzynkę. Podajemy na ciepło jako surówkę do obiadu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

387

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

59

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły