Kapusta z pieczarkami.
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kapusta z pieczarkami.](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974354232.jpeg&w=3840&q=75)
świetnie smakuje z krokietami.
1
0 / 0
świetnie smakuje z krokietami.
3
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1.50 kg kapusta kiszona
0.70 kg pieczarki
2 szt. cebula
Przygotowanie
1
Kapustę poszatkować na mniejsze kawałki i ugotować do miękkości.Pieczarki pokroić w półplasterki i podsmażyć razem z pokrojoną drobno cebulą.
2
Gdy kapusta będzie już wystarczająco miękka należy ją odcedzić, dolać sporo oleju i dodać pieczarki z cebulą wraz z olejem ze smażenia.Doprawić do smaku.