Kapusta z pieczarkami.

m7
Kapusta z pieczarkami.

1

0 / 0

świetnie smakuje z krokietami.

3

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1.50 kg kapusta kiszona

0.70 kg pieczarki

2 szt. cebula

Przygotowanie


1

Kapustę poszatkować na mniejsze kawałki i ugotować do miękkości.Pieczarki pokroić w półplasterki i podsmażyć razem z pokrojoną drobno cebulą.

2

Gdy kapusta będzie już wystarczająco miękka należy ją odcedzić, dolać sporo oleju i dodać pieczarki z cebulą wraz z olejem ze smażenia.Doprawić do smaku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

101

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

19

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły