Kapusta z pieczarkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kapusta z pieczarkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973216640.jpeg&w=3840&q=75)
Postne jedzenie, a dziś środa popielcowa. Polecam zarówno jako przystawke do obiadu, jak i drugie danie, co kto lubi
1
0 / 0
Postne jedzenie, a dziś środa popielcowa. Polecam zarówno jako przystawke do obiadu, jak i drugie danie, co kto lubi
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg kapusta kiszona
1 kg pieczarki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
1 szczyp. kminek
1 kostka masło
Przygotowanie
1
Kapuste posiekać i nastawić z wodą do gotowania.
2
Pieczarki umyć, pokroić w plastry i udusić na maśle, dodając przyprawy.
3
Do kapusty dodać kminek, a gdy będzie miękka dodac pieczarki i doprawić do smaku.
4
Gotować aż woda prawie wyparuje.