1

Składniki

1 Kilogram
kapusta kiszona
1 Kilogram
pieczarki
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
1 Szczypta
kminek
1 Kostka
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapuste posiekać i nastawić z wodą do gotowania.
  2. Pieczarki umyć, pokroić w plastry i udusić na maśle, dodając przyprawy.
  3. Do kapusty dodać kminek, a gdy będzie miękka dodac pieczarki i doprawić do smaku.
  4. Gotować aż woda prawie wyparuje.

Opis

Postne jedzenie, a dziś środa popielcowa. Polecam zarówno jako przystawke do obiadu, jak i drugie danie, co kto lubi

Podobne przepisy

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Łatwy Do 1 godz.

Muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Łatwy Do 40 min.

Rurki w sosie śmietanowo-pieczarkowym z kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min.

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz.

Cannelloni ze szpinakiem

Łatwy Do 1 godz.

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min.

Kokardki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!