1

Składniki

1 Kilogram
kapusta kiszona
1 Kilogram
pieczarki
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
1 Szczypta
kminek
1 Kostka
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapuste posiekać i nastawić z wodą do gotowania.
  2. Pieczarki umyć, pokroić w plastry i udusić na maśle, dodając przyprawy.
  3. Do kapusty dodać kminek, a gdy będzie miękka dodac pieczarki i doprawić do smaku.
  4. Gotować aż woda prawie wyparuje.

Opis

Postne jedzenie, a dziś środa popielcowa. Polecam zarówno jako przystawke do obiadu, jak i drugie danie, co kto lubi

Podobne przepisy

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Łatwy Do 1 godz
Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Łatwy Do 40 min
Muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Rurki w sosie śmietanowo-pieczarkowym z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Rurki w sosie śmietanowo-pieczarkowym z kurczakiem

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni ze szpinakiem

Łatwy Do 1 godz
Cannelloni ze szpinakiem

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Kokardki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Kokardki z pieczarkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!