Kapusta z pieczarkami
m7
Postne jedzenie, a dziś środa popielcowa. Polecam zarówno jako przystawke do obiadu, jak i drugie danie, co kto lubi
Wartości odżywcze na porcję
Energia
306
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
12
gram
Tłuszcze
27
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Postne jedzenie, a dziś środa popielcowa. Polecam zarówno jako przystawke do obiadu, jak i drugie danie, co kto lubi
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg kapusta kiszona
1 kg pieczarki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
1 szczyp. kminek
1 kostka masło
Przygotowanie
Kapuste posiekać i nastawić z wodą do gotowania.
Pieczarki umyć, pokroić w plastry i udusić na maśle, dodając przyprawy.
Do kapusty dodać kminek, a gdy będzie miękka dodac pieczarki i doprawić do smaku.
Gotować aż woda prawie wyparuje.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
306
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
12
gram
Tłuszcze
27
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.