Kapusta z pieczarkami

m7
Kapusta z pieczarkami

1

0 / 0

Postne jedzenie, a dziś środa popielcowa. Polecam zarówno jako przystawke do obiadu, jak i drugie danie, co kto lubi

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg kapusta kiszona

1 kg pieczarki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. przyprawa typu vegeta

1 szczyp. kminek

1 kostka masło

Przygotowanie


1

Kapuste posiekać i nastawić z wodą do gotowania.

2

Pieczarki umyć, pokroić w plastry i udusić na maśle, dodając przyprawy.

3

Do kapusty dodać kminek, a gdy będzie miękka dodac pieczarki i doprawić do smaku.

4

Gotować aż woda prawie wyparuje.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

306

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

12

gram

Tłuszcze

27

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły