Kapusta z grzybami

m7

Bez tej potrawy nie może obyć się żaden stół wigilijny.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
82
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Bez tej potrawy nie może obyć się żaden stół wigilijny.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 kg kapusta kiszona
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szt. cebula
2 łyżka masło
1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
10 dag. grzyby suszone
Przygotowanie
Grzyby namoczyć na noc, następnego dnia ugotować do miękkości. Ugotowane grzyby odsączyć, drobno pokroić. Na wywarze z grzybów gotować do miękkości odciśniętą kapustę. Połączyć z grzybami.
Na tłuszczu usmażyć na rumiano pokrojoną drobno cebulkę, oprószyć mąką i wymieszać. Tak powstałą zasmażkę dodać do kapusty. Doprawić solą i pieprzem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
82
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.