Kapusta z grzybami

m7
Kapusta z grzybami

1

0 / 0

Bez tej potrawy nie może obyć się żaden stół wigilijny.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 kg kapusta kiszona

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 szt. cebula

2 łyżka masło

1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

10 dek. grzyby suszone

Przygotowanie


1

Grzyby namoczyć na noc, następnego dnia ugotować do miękkości. Ugotowane grzyby odsączyć, drobno pokroić. Na wywarze z grzybów gotować do miękkości odciśniętą kapustę. Połączyć z grzybami.

2

Na tłuszczu usmażyć na rumiano pokrojoną drobno cebulkę, oprószyć mąką i wymieszać. Tak powstałą zasmażkę dodać do kapusty. Doprawić solą i pieprzem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły