Kapusta z grzybami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kapusta z grzybami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975530006.jpeg&w=3840&q=75)
Bez tej potrawy nie może obyć się żaden stół wigilijny.
1
0 / 0
Bez tej potrawy nie może obyć się żaden stół wigilijny.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
1 kg kapusta kiszona
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szt. cebula
2 łyżka masło
1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
10 dag. grzyby suszone
Przygotowanie
1
Grzyby namoczyć na noc, następnego dnia ugotować do miękkości. Ugotowane grzyby odsączyć, drobno pokroić. Na wywarze z grzybów gotować do miękkości odciśniętą kapustę. Połączyć z grzybami.
2
Na tłuszczu usmażyć na rumiano pokrojoną drobno cebulkę, oprószyć mąką i wymieszać. Tak powstałą zasmażkę dodać do kapusty. Doprawić solą i pieprzem.