Kapusta z grzybami
m7
Uwielbiam kapusta
Wartości odżywcze na porcję
Energia
147
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4 / 1
Uwielbiam kapusta
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg kapusta kiszona
2 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. cukier
2 szt. cebula
2 łyżka mąka lubella puszysta tortowa
1 łyżka masło
8 dag. grzyby suszone
Przygotowanie
Na oliwie przesmażyć posiekaną cebulę, czosnek i pietruszkę.
Dodać kiełbasę pokrajaną w plasterki, przecier pomidorowy.
Chwilę gotować, dodać ryż, koniak, łyżkę masła.
Dodawać po trochu bulion i gotować 20 minut, gdy ryż miękki, dodać utarty ser, wymieszać.
Podawać natychmiast z sałatą zieloną.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
147
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.