Inspiracja Adobe Stock
0

Składniki

2 Łyżki
1 Kilogram
kapusta kiszona
2 Szczypty
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
cukier
2 Sztuki
cebula
1 Łyżka
masło
8 Dekagramów
grzyby suszone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na oliwie przesmażyć posiekaną cebulę, czosnek i pietruszkę.
  2. Dodać kiełbasę pokrajaną w plasterki, przecier pomidorowy.
  3. Chwilę gotować, dodać ryż, koniak, łyżkę masła.
  4. Dodawać po trochu bulion i gotować 20 minut, gdy ryż miękki, dodać utarty ser, wymieszać.
  5. Podawać natychmiast z sałatą zieloną.

Opis

Uwielbiam kapusta

Podobne przepisy

Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Przepis
Średni Do 1 godz
Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Bigos mojej babci.

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos mojej babci.

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Pierogi wigilijne (z kapustą i grzybami)

Przepis
Średni Do 3 godz
Pierogi wigilijne (z kapustą i grzybami)

Bigos z grzybami

Przepis
Średni Do 15 min
Bigos z grzybami

Kapusta wigilijna.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kapusta wigilijna.

Łazanki z kapustą i grzybami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Łazanki z kapustą i grzybami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!