Kapusta z grzybami

m7
Kapusta z grzybami

0

4 / 1

Uwielbiam kapusta

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 kg kapusta kiszona

2 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. cukier

2 szt. cebula

2 łyżka mąka lubella puszysta tortowa

1 łyżka masło

8 dag. grzyby suszone

Przygotowanie


1

Na oliwie przesmażyć posiekaną cebulę, czosnek i pietruszkę.

2

Dodać kiełbasę pokrajaną w plasterki, przecier pomidorowy.

3

Chwilę gotować, dodać ryż, koniak, łyżkę masła.

4

Dodawać po trochu bulion i gotować 20 minut, gdy ryż miękki, dodać utarty ser, wymieszać.

5

Podawać natychmiast z sałatą zieloną.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły