Kapusta z grzybami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kapusta z grzybami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976823338.jpeg&w=3840&q=75)
Uwielbiam kapusta
0
4 / 1
Uwielbiam kapusta
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg kapusta kiszona
2 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. cukier
2 szt. cebula
2 łyżka mąka lubella puszysta tortowa
1 łyżka masło
8 dag. grzyby suszone
Przygotowanie
1
Na oliwie przesmażyć posiekaną cebulę, czosnek i pietruszkę.
2
Dodać kiełbasę pokrajaną w plasterki, przecier pomidorowy.
3
Chwilę gotować, dodać ryż, koniak, łyżkę masła.
4
Dodawać po trochu bulion i gotować 20 minut, gdy ryż miękki, dodać utarty ser, wymieszać.
5
Podawać natychmiast z sałatą zieloną.