Kapusta z grzybami
m7
Kapusta z grzybami
Wartości odżywcze na porcję
Energia
285
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
25
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Kapusta z grzybami
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg kapusta kiszona
2 szczyp. pieprz
3 szczyp. sól
1 łyżecz. cukier
2 szt. cebula
2 łyżka mąka pszenna tortowa
1 łyżka masło
3 łyżka olej
8 dag. grzyby suszone
Przygotowanie
1.Kapustę ugotować w niewielkiej ilości wody, po pierwszym zagotowaniu kapustę odcedzić i zmienić wodę.
2.Grzyby umyć, namoczyć, ugotować w wodzie w której się moczyły i dodać do kapusty wraz z wywarem.
3.Cebule pokroić w kostkę. podsmażyć na łyżce masła, włożyć do kapusty.
4.Mąkę zrumienić na oleju na złoty kolor, dodać do kapusty, wymieszać, przyprawić cukrem, solą i pieprzem, zagotować.