Kapusta z grzybami

m7
Kapusta z grzybami

0

0 / 0

Kapusta z grzybami

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg kapusta kiszona

2 szczyp. pieprz

3 szczyp. sól

1 łyżecz. cukier

2 szt. cebula

2 łyżka mąka pszenna tortowa

1 łyżka masło

3 łyżka olej

8 dag. grzyby suszone

Przygotowanie


1

1.Kapustę ugotować w niewielkiej ilości wody, po pierwszym zagotowaniu kapustę odcedzić i zmienić wodę.

2

2.Grzyby umyć, namoczyć, ugotować w wodzie w której się moczyły i dodać do kapusty wraz z wywarem.

3

3.Cebule pokroić w kostkę. podsmażyć na łyżce masła, włożyć do kapusty.

4

4.Mąkę zrumienić na oleju na złoty kolor, dodać do kapusty, wymieszać, przyprawić cukrem, solą i pieprzem, zagotować.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

285

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

25

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły