Kapusta wigilijna.

m7
Kapusta wigilijna.

0

0 / 0

Idealna na Wigilię.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 łyżecz. sól

3 łyżka masło

80 dag. kapusta kiszona

25 dag. groch suchy

5 dag. grzyby suszone

Przygotowanie


1

Kiszoną kapustę płuczemy dwa razy. Gotujemy do miękkości. Odcedzamy.

2

Suszone grzyby moczymy w wodzie około 2 godzin. Gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości.

3

Groch moczymy na noc. Na drugi dzień gotujemy go do miękkości w lekko osolonej wodzie ( musi być jak makaron - al dente ).

4

Kapustę, grzyby oraz groch mieszamy. Na patelni klarujemy 3 łyżki masła. Dodajemy je do kapusty. Mieszamy. Solimy do smaku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

84

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły