Inspiracja Adobe Stock
0

Składniki

1 Łyżeczka
sól
3 Łyżki
masło
80 Dekagramów
kapusta kiszona
25 Dekagramów
Groch suchy
5 Dekagramów
grzyby suszone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kiszoną kapustę płuczemy dwa razy. Gotujemy do miękkości. Odcedzamy.
  2. Suszone grzyby moczymy w wodzie około 2 godzin. Gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości.
  3. Groch moczymy na noc. Na drugi dzień gotujemy go do miękkości w lekko osolonej wodzie ( musi być jak makaron - al dente ).
  4. Kapustę, grzyby oraz groch mieszamy. Na patelni klarujemy 3 łyżki masła. Dodajemy je do kapusty. Mieszamy. Solimy do smaku.

Opis

Idealna na Wigilię.

Podobne przepisy

Kapusta z grzybami

Przepis
Średni Do 15 min
Kapusta z grzybami

Bigos mojej babci.

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos mojej babci.

Bigos

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Bigos

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Przepis
Średni Do 1 godz
Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Łazanki z kapustą i grzybami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Łazanki z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!