Kapusta postna na kwaśno
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kapusta postna na kwaśno](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699986929435.jpeg&w=3840&q=75)
można ją jeść z chlebkiem, lub jako dodatek do dań mięsnych np. schabowe
0
0 / 0
można ją jeść z chlebkiem, lub jako dodatek do dań mięsnych np. schabowe
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg kapusta kiszona
1 szczyp. kminek
1 szt. liść laurowy
1 szt. ziele angielskie
1 szt. kostka rosoława
1 łyżka olej
2 łyżka mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
1
Kapustę pokroić, zagotować, zmienić wodę i gotować dalej. Dodać kminek, kostke, liść laurowy i ziele angielskie. Z mąki zrobić zasmażkę na sucho. Jak wystygnie rozprowadzić wodą i dodać do gotującej się kapusty. Jak kapusta będzie miękka to danie jest gotowe.