0

Składniki

1 Kilogram
kapusta kiszona
1 Szczypta
kminek
1 Sztuka
liść laurowy
1 Sztuka
ziele angielskie
1 Sztuka
Kostka rosoława
1 Łyżka
olej
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę pokroić, zagotować, zmienić wodę i gotować dalej. Dodać kminek, kostke, liść laurowy i ziele angielskie. Z mąki zrobić zasmażkę na sucho. Jak wystygnie rozprowadzić wodą i dodać do gotującej się kapusty. Jak kapusta będzie miękka to danie jest gotowe.

Opis

można ją jeść z chlebkiem, lub jako dodatek do dań mięsnych np. schabowe

Podobne przepisy

Bigos świąteczny

Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Łatwy Do 15 min
Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Polędwiczki duszone w cydrze

Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki duszone w cydrze

Tartaletki z kiszoną kapustą, grzybami, suszoną śliwką i b...

Trudny Ponad 3 godz
Tartaletki z kiszoną kapustą, grzybami, suszoną śliwką i b...

Indycze golonki duszone z cebulą

Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Żeberka marynowane w piwie

Średni Ponad 3 godz
Żeberka marynowane w piwie

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Średni Do 2 godz
Aromatyczna fasolka po bretońsku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!