0

Składniki

1 Kilogram
kapusta kiszona
1 Szczypta
kminek
1 Sztuka
liść laurowy
1 Sztuka
ziele angielskie
1 Sztuka
Kostka rosoława
1 Łyżka
olej
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę pokroić, zagotować, zmienić wodę i gotować dalej. Dodać kminek, kostke, liść laurowy i ziele angielskie. Z mąki zrobić zasmażkę na sucho. Jak wystygnie rozprowadzić wodą i dodać do gotującej się kapusty. Jak kapusta będzie miękka to danie jest gotowe.

Opis

można ją jeść z chlebkiem, lub jako dodatek do dań mięsnych np. schabowe

Podobne przepisy

Bigos świąteczny

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Przepis
Łatwy Do 15 min
Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Polędwiczki duszone w cydrze

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki duszone w cydrze

Tartaletki z kiszoną kapustą, grzybami, suszoną śliwką i b...

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Tartaletki z kiszoną kapustą, grzybami, suszoną śliwką i barszczem

Indycze golonki duszone z cebulą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Żeberka marynowane w piwie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żeberka marynowane w piwie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!