0

Składniki

1 Kilogram
kapusta kiszona
1 Szczypta
kminek
1 Sztuka
liść laurowy
1 Sztuka
ziele angielskie
1 Sztuka
Kostka rosoława
1 Łyżka
olej
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę pokroić, zagotować, zmienić wodę i gotować dalej. Dodać kminek, kostke, liść laurowy i ziele angielskie. Z mąki zrobić zasmażkę na sucho. Jak wystygnie rozprowadzić wodą i dodać do gotującej się kapusty. Jak kapusta będzie miękka to danie jest gotowe.

Opis

można ją jeść z chlebkiem, lub jako dodatek do dań mięsnych np. schabowe

Podobne przepisy

Bigos świąteczny

Średni Do 3 godz.

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Łatwy Do 20 min.

Polędwiczki duszone w cydrze

Łatwy Do 3 godz.

Tartaletki z kiszoną kapustą, grzybami, suszoną śliwką i b...

Trudny Ponad 3 godz.

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Średni Do 2 godz.

Cielęcina w sosie koperkowym

Średni Do 1 godz.

Pierogi z kapustą i mięsem

Średni Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!