2

Składniki

0.5 Kilograma
ziemniaki
1 Sztuka
kiełbasa
0.5 Sztuki
kapusta biała
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
papryka czerwona
0.5 Sztuki
czosnek
2 Łyżki
koncentrat pomidorowy
1 Łyżeczka
sól, pieprz
1 Szczypta
chili
1 Łyżeczka
majeranek
1 Łyżeczka
tymianek
1 Szczypta
kminek
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w ćwiartki, mniejsze w połówki. Wrzucamy do garnka. Kapustę szatkujemy i dodajemy do ziemniaków.
  2. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pokrojone w półplasterki kiełbasę i cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Paprykę kroimy w większą kostkę i chwilę smażymy z kiełbasą i cebulą. Wszystko dodajemy do ziemniaków i kapusty.
  3. Zalewamy szklanką wody i dodajemy przyprawy: pieprz, paprykę chilli, majeranek, tymianek i kminek. Dusimy pod przykryciem przez ok. 30 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy i dusimy dalej od czasu do czasu mieszając. Gdy ziemniaki i kapusta będą miękkie doprawiamy do smaku solą.

Podobne przepisy

Żeberka wieprzowe po węgiersku

Średni Do 40 min

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min

Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Trudny Do 1 godz

Samosy - indyjskie pierożki

Średni Do 1 godz

Makaron z kalafiorem i kurczakiem uszlachetniony szafranem

Łatwy Do 40 min

Pappardelle z dorszem na szpinaku

Łatwy Do 40 min

Penne z paprykowym sosem, oliwkami i anchois

Łatwy Do 40 min

Pierogi z kapustą i mięsem

Średni Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!