2

Składniki

0.5 Kilograma
ziemniaki
1 Sztuka
kiełbasa
0.5 Sztuki
kapusta biała
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
papryka czerwona
0.5 Sztuki
czosnek
2 Łyżki
1 Łyżeczka
sól, pieprz
1 Szczypta
chili
1 Łyżeczka
majeranek
1 Łyżeczka
tymianek
1 Szczypta
kminek
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w ćwiartki, mniejsze w połówki. Wrzucamy do garnka. Kapustę szatkujemy i dodajemy do ziemniaków.
  2. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pokrojone w półplasterki kiełbasę i cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Paprykę kroimy w większą kostkę i chwilę smażymy z kiełbasą i cebulą. Wszystko dodajemy do ziemniaków i kapusty.
  3. Zalewamy szklanką wody i dodajemy przyprawy: pieprz, paprykę chilli, majeranek, tymianek i kminek. Dusimy pod przykryciem przez ok. 30 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy i dusimy dalej od czasu do czasu mieszając. Gdy ziemniaki i kapusta będą miękkie doprawiamy do smaku solą.

Podobne przepisy

Leczo

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Leczo

Kapusta zasmażana z boczkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kapusta zasmażana z boczkiem

Żeberka wieprzowe po węgiersku

Przepis
Średni Do 40 min
Żeberka wieprzowe po węgiersku

Kociołek warzywny

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Przepis
Trudny Do 1 godz
Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Samosy - indyjskie pierożki

Przepis
Średni Do 1 godz
Samosy - indyjskie pierożki

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Bigos z kapusty 2

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos z kapusty 2

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!