Kapusta pekińska zasmażana

m7
Kapusta pekińska zasmażana

0

0 / 0

Potrawa wymyślona przeze mnie.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

50 wino białe wytrawne

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz kolorowy

1 szt. kapusta pekińska

1 szt. cebula

3 łyżka olej

Przygotowanie


1

Kapustę kroimy w paski, cebulę w kostkę. Cebulę podsmażamy na oleju dodajemy kapustę pekińską, podlewamy winem i dusimy do miękkości. Doprawiamy do smaku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

147

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

7

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły