Kapusta pekińska z rodzynkami.

m7
Kapusta pekińska z rodzynkami.

Średnia 0 / 0

Oceń!

Idealna do obiadu.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

2 szczyp. pieprz ziołowy

2 szczyp. sól

1 łyżecz. cukier

50 g rodzynki

1 szkl. jogurt naturalny

1 szt. cebula

2 szt. marchew

0.50 kg kapusta pekińska

Przygotowanie


Kapustę drobno szatkujemy .Solimy .

Cebule kroimy w kostkę .

Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach .

Rodzynki moczymy 15 minut w gorącej wodzie.Następnie odcedzamy i delikatnie osuszamy papierowym ręcznikiem.

Kapustę delikatnie odciskamy od powstałego soku .Dodajemy marchewkę ,cebule i rodzynki .

Doprawiamy do smaku pieprzem ziołowym i cukrem.

Łączymy z jogurtem.

Delikatnie mieszamy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

85

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

16

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły