Kapusta pekińska z rodzynkami.

m7

Idealna do obiadu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
85
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Idealna do obiadu.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
2 szczyp. pieprz ziołowy
2 szczyp. sól
1 łyżecz. cukier
50 g rodzynki
1 szkl. jogurt naturalny
1 szt. cebula
2 szt. marchew
0.50 kg kapusta pekińska
Przygotowanie
Kapustę drobno szatkujemy .Solimy .
Cebule kroimy w kostkę .
Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach .
Rodzynki moczymy 15 minut w gorącej wodzie.Następnie odcedzamy i delikatnie osuszamy papierowym ręcznikiem.
Kapustę delikatnie odciskamy od powstałego soku .Dodajemy marchewkę ,cebule i rodzynki .
Doprawiamy do smaku pieprzem ziołowym i cukrem.
Łączymy z jogurtem.
Delikatnie mieszamy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
85
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.