Kapusta pekińska z rodzynkami.
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kapusta pekińska z rodzynkami.](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699986855643.jpeg&w=3840&q=75)
Idealna do obiadu.
0
0 / 0
Idealna do obiadu.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
2 szczyp. pieprz ziołowy
2 szczyp. sól
1 łyżecz. cukier
50 g rodzynki
1 szkl. jogurt naturalny
1 szt. cebula
2 szt. marchew
0.50 kg kapusta pekińska
Przygotowanie
1
Kapustę drobno szatkujemy .Solimy .
2
Cebule kroimy w kostkę .
3
Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach .
4
Rodzynki moczymy 15 minut w gorącej wodzie.Następnie odcedzamy i delikatnie osuszamy papierowym ręcznikiem.
5
Kapustę delikatnie odciskamy od powstałego soku .Dodajemy marchewkę ,cebule i rodzynki .
6
Doprawiamy do smaku pieprzem ziołowym i cukrem.
7
Łączymy z jogurtem.
8
Delikatnie mieszamy.