Kapusta pekińska z rodzynkami.

m7
Kapusta pekińska z rodzynkami.

0

0 / 0

Idealna do obiadu.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

2 szcz. pieprz ziołowy

2 szcz. sól

1 łyżeczka cukier

50 g rodzynki

1 szkl. jogurt naturalny

1 szt. cebula

2 szt. marchew

0.50 kg kapusta pekińska

Przygotowanie


1

Kapustę drobno szatkujemy .Solimy .

2

Cebule kroimy w kostkę .

3

Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach .

4

Rodzynki moczymy 15 minut w gorącej wodzie.Następnie odcedzamy i delikatnie osuszamy papierowym ręcznikiem.

5

Kapustę delikatnie odciskamy od powstałego soku .Dodajemy marchewkę ,cebule i rodzynki .

6

Doprawiamy do smaku pieprzem ziołowym i cukrem.

7

Łączymy z jogurtem.

8

Delikatnie mieszamy.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły