Kapusta pekińska z orzechami

m7
Kapusta pekińska z orzechami

1

0 / 0

Kapusta+ orzechy jakie to dobre rozwiązanie tylko dla ludzi o wyszukanym guście w kuchni.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. kapusta

2 szt. dymki

3 łyżka olej sojowy

2 łyżka sos sojowy

2 łyżka miód

3 łyżka ocet winny

10 dag. kiełki soi

Przygotowanie


1

Kapustę oczyścić z wierzchniej warstwy liści, opłukać, osuszyć i pokroić w paseczki.

2

Dymkę ze szczypiorkiem pokroić w krążki.

3

Kiełki sparzyć na sicie z oleju, octu, sosu i miodu przygotować gładki sos składniki wymieszać z sosem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

434

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

82

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły