Kapusta pekińska z orzechami
m7
Kapusta+ orzechy jakie to dobre rozwiązanie tylko dla ludzi o wyszukanym guście w kuchni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
434
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
82
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Kapusta+ orzechy jakie to dobre rozwiązanie tylko dla ludzi o wyszukanym guście w kuchni.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. kapusta
2 szt. dymki
3 łyżka olej sojowy
2 łyżka sos sojowy
2 łyżka miód
3 łyżka ocet winny
10 dag. kiełki soi
Przygotowanie
Kapustę oczyścić z wierzchniej warstwy liści, opłukać, osuszyć i pokroić w paseczki.
Dymkę ze szczypiorkiem pokroić w krążki.
Kiełki sparzyć na sicie z oleju, octu, sosu i miodu przygotować gładki sos składniki wymieszać z sosem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
434
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
82
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.