Kapusta modra

m7
Kapusta modra

Średnia 0 / 0

Oceń!

z solą sezamową

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. sól

1 szczyp. cukier

1 szt. kapusta czerwona

1 szt. cebula

2 łyżka ocet balsamiczny

3 łyżka majonez

Przygotowanie


Kapustę szatkujemy. Mieszamy z octem i pokrojoną w kostkę cebulę. Posypujemy cukrem przekładamy do garnka i dusimy 15 min pod przykryciem. Następnie dodajemy majonez, posypujemy solą sezamową i gotowe. Można też dodać nać pietruszki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

225

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

21

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły