Kapusta modra
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kapusta modra](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975863095.jpeg&w=3840&q=75)
z solą sezamową
0
0 / 0
z solą sezamową
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
1 szczyp. cukier
1 szt. kapusta czerwona
1 szt. cebula
2 łyżka ocet balsamiczny
3 łyżka majonez
Przygotowanie
1
Kapustę szatkujemy. Mieszamy z octem i pokrojoną w kostkę cebulę. Posypujemy cukrem przekładamy do garnka i dusimy 15 min pod przykryciem. Następnie dodajemy majonez, posypujemy solą sezamową i gotowe. Można też dodać nać pietruszki.