Kapusta młoda
m7
Pyszne i zdrowe danie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
347
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
56
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszne i zdrowe danie.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. pieprz
1 szt. kapusta
1 szt. marchew
1 szt. kostka rosołowa
1 szt. koper włoski
1 szt. szczypiorek
20 dag. kiełbasa
Przygotowanie
Kapustę szatkujemy, wrzucamy do gotującej się wody i chwilę gotujemy, aż kapusta trochę zmięknie. Odcedzamy.
Do kapusty dolewamy trochę wody, wkładamy kostkę rosołową i startą marchewkę. Chwilę gotujemy.
Kiełbasę kroimy w kostkę, przesmażamy na patelni i dodajemy do kapusty, mieszamy.
Do kapusty dodajemy pokrojony szczypiorek i koperek, doprawiamy i jeszcze chwilę gotujemy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
347
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
56
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.