Kapusta młoda
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kapusta młoda](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977608525.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne i zdrowe danie.
0
0 / 0
Pyszne i zdrowe danie.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. pieprz
1 szt. kapusta
1 szt. marchew
1 szt. kostka rosołowa
1 szt. koper włoski
1 szt. szczypiorek
20 dag. kiełbasa
Przygotowanie
1
Kapustę szatkujemy, wrzucamy do gotującej się wody i chwilę gotujemy, aż kapusta trochę zmięknie. Odcedzamy.
2
Do kapusty dolewamy trochę wody, wkładamy kostkę rosołową i startą marchewkę. Chwilę gotujemy.
3
Kiełbasę kroimy w kostkę, przesmażamy na patelni i dodajemy do kapusty, mieszamy.
4
Do kapusty dodajemy pokrojony szczypiorek i koperek, doprawiamy i jeszcze chwilę gotujemy.