Kapusta młoda

m7
Kapusta młoda

0

0 / 0

Pyszne i zdrowe danie.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 łyżecz. sól

1 łyżecz. pieprz

1 szt. kapusta

1 szt. marchew

1 szt. kostka rosołowa

1 szt. koper włoski

1 szt. szczypiorek

20 dag. kiełbasa

Przygotowanie


1

Kapustę szatkujemy, wrzucamy do gotującej się wody i chwilę gotujemy, aż kapusta trochę zmięknie. Odcedzamy.

2

Do kapusty dolewamy trochę wody, wkładamy kostkę rosołową i startą marchewkę. Chwilę gotujemy.

3

Kiełbasę kroimy w kostkę, przesmażamy na patelni i dodajemy do kapusty, mieszamy.

4

Do kapusty dodajemy pokrojony szczypiorek i koperek, doprawiamy i jeszcze chwilę gotujemy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

347

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

56

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły