Kapusta kwaszona a'la bigos
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kapusta kwaszona a'la bigos](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973915198.jpeg&w=3840&q=75)
Prosta wersja bigosu, a równie smaczna.
0
0 / 0
Prosta wersja bigosu, a równie smaczna.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
200 bulion warzywny
500 g kapusta kiszona
1 szt. marchew
1 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
2 łyżka przyprawa do bigosu
15 dag. kiełbasa zwyczajna
Przygotowanie
1
Kapustę kiszoną opłukać w wodzie i dokładnie wycisnąć. Wrzucić do rondelka i ugotować. Dodać pokrojoną marchew, łyżkę koncentratu, przyprawę do bigosu i gotować, aż kapusta zmięknie.
2
Jeśli cała woda odparuje podlać bulionem. Pod koniec wrzucić jeszcze pokrojoną kiełbasę. Zdjąć z ognia i czekać, aż wystygnie.