Kapusta kwaszona a'la bigos

m7

Prosta wersja bigosu, a równie smaczna.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
90
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Prosta wersja bigosu, a równie smaczna.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
200 bulion warzywny
500 g kapusta kiszona
1 szt. marchew
1 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
2 łyżka przyprawa do bigosu
15 dag. kiełbasa zwyczajna
Przygotowanie
Kapustę kiszoną opłukać w wodzie i dokładnie wycisnąć. Wrzucić do rondelka i ugotować. Dodać pokrojoną marchew, łyżkę koncentratu, przyprawę do bigosu i gotować, aż kapusta zmięknie.
Jeśli cała woda odparuje podlać bulionem. Pod koniec wrzucić jeszcze pokrojoną kiełbasę. Zdjąć z ognia i czekać, aż wystygnie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
90
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.