Kapusta kwaszona a'la bigos

m7
Kapusta kwaszona a'la bigos

0

0 / 0

Prosta wersja bigosu, a równie smaczna.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

200 bulion warzywny

500 g kapusta kiszona

1 szt. marchew

1 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

2 łyżka przyprawa do bigosu

15 dek. kiełbasa zwyczajna

Przygotowanie


1

Kapustę kiszoną opłukać w wodzie i dokładnie wycisnąć. Wrzucić do rondelka i ugotować. Dodać pokrojoną marchew, łyżkę koncentratu, przyprawę do bigosu i gotować, aż kapusta zmięknie.

2

Jeśli cała woda odparuje podlać bulionem. Pod koniec wrzucić jeszcze pokrojoną kiełbasę. Zdjąć z ognia i czekać, aż wystygnie.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły