Kapusta kwaszona a'la bigos
m7
Prosta wersja bigosu, a równie smaczna.
0
0 / 0
Prosta wersja bigosu, a równie smaczna.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
200 bulion warzywny
500 g kapusta kiszona
1 szt. marchew
1 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
2 łyżka przyprawa do bigosu
15 dek. kiełbasa zwyczajna
Przygotowanie
1
Kapustę kiszoną opłukać w wodzie i dokładnie wycisnąć. Wrzucić do rondelka i ugotować. Dodać pokrojoną marchew, łyżkę koncentratu, przyprawę do bigosu i gotować, aż kapusta zmięknie.
2
Jeśli cała woda odparuje podlać bulionem. Pod koniec wrzucić jeszcze pokrojoną kiełbasę. Zdjąć z ognia i czekać, aż wystygnie.