Kapusta kiszona z kaparami

m7
Kapusta kiszona z kaparami

0

0 / 0

Nowa wersja tradycyjnej surówki- elegancka i zdrowa.

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

3 łyżecz. cukier

400 g kapusta kiszona

100 g kapary

3 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Odcisnąć sok z kapusty.

2

Kapustę drobno pokroić, zalać oliwą, wymieszać z cukrem i wstawić do lodówki na 15 minut.

3

Jeszce raz wymieszać, sprawdzić, czy cukier się rozpuścił.

4

Dorzucić kapary, przemieszać i podawać.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

70

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

6

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły