Kapusta kiszona z kaparami
m7
Nowa wersja tradycyjnej surówki- elegancka i zdrowa.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
70
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Nowa wersja tradycyjnej surówki- elegancka i zdrowa.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
3 łyżecz. cukier
400 g kapusta kiszona
100 g kapary
3 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Odcisnąć sok z kapusty.
Kapustę drobno pokroić, zalać oliwą, wymieszać z cukrem i wstawić do lodówki na 15 minut.
Jeszce raz wymieszać, sprawdzić, czy cukier się rozpuścił.
Dorzucić kapary, przemieszać i podawać.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
70
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.