Kapusta kiszona
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kapusta kiszona](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975859593.jpeg&w=3840&q=75)
mocno kminkowa
0
0 / 0
mocno kminkowa
3
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
2 kg kapusta biała
4 łyżka kminek
1.50 łyżka sól
Przygotowanie
1
Kapustę szatkujemy i przekładamy do kamionkowego naczynia. Dodajemy kminek oraz sól (wg uznania proponuję dodać i posmakować, ja dodaję ok. 1,5 łyżki) i mieszamy. Odstawiamy w chłodne miejsce i 1-2 razy dziennie ubijamy drewnianym kijkiem ułatwiając wydzielanie się soków. Kapusta jest gotowa do spożycia 2 dni po tym jak zobaczymy pierwsze soki. Taka kapusta może stać miesiącami. Im dłużej tym bardziej będzie ukiszona.