0

Składniki

1 Sztuka
kapusta biała
2 Sztuki
jabłko
2 Łyżki
masło extra
1 Łyżka
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę szatkujemy jak do surówki. Jabłko trzemy na dużych oczkach. W rondelku roztapiamy masło dodajemy kapustę, masło oraz cukier do smaku i dusimy pod przykryciem, aż kapusta będzie miękka.

Opis

przepis od Teściowej

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Puree z ciecierzycy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Puree z ciecierzycy

Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Makiełki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makiełki

Sos pomidorowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos pomidorowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!