0

Składniki

1 Szczypta
Kwasek cytrynowy
1 Łyżeczka
sól
0.5 Łyżeczki
pieprz
1 Sztuka
Kapusta czerwona
3 Sztuki
cebula
3 Łyżki
margaryna zwykła
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. kapustę szatkujemy i parzymy w wodzie z dodatkiem szczypty kwasku przez ok 8 minut, po tym czasie odcedzamy kapustkę. W garnku topimy ok 2 łyżki margaryny, dodajemy pokrojona w kostkę cebulkę oraz od ciśniętą kapustę, przesmażamy razem do całkowitej miękkości i doprawiamy do smaku. Smakuje równie dobrze na ciepło jak i na zimno

Opis

smaczna 'modra' kapustka

Podobne przepisy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Wędzona pierś kurczaka

Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!