Kapusta czerwona zasmażana
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kapusta czerwona zasmażana](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F6295-1702057914575.jpeg&w=3840&q=75)
smaczna 'modra' kapustka
0
3 / 2
smaczna 'modra' kapustka
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. kwasek cytrynowy
1 łyżecz. sól
0.50 łyżecz. pieprz
1 szt. kapusta czerwona
3 szt. cebula
3 łyżka margaryna zwykła
Przygotowanie
1
kapustę szatkujemy i parzymy w wodzie z dodatkiem szczypty kwasku przez ok 8 minut, po tym czasie odcedzamy kapustkę. W garnku topimy ok 2 łyżki margaryny, dodajemy pokrojona w kostkę cebulkę oraz od ciśniętą kapustę, przesmażamy razem do całkowitej miękkości i doprawiamy do smaku. Smakuje równie dobrze na ciepło jak i na zimno