Kapusta czerwona zasmażana

m7
Kapusta czerwona zasmażana

0

3 / 2

smaczna 'modra' kapustka

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szcz. kwasek cytrynowy

1 łyżeczka sól

0.50 łyżeczka pieprz

1 szt. kapusta czerwona

3 szt. cebula

3 łyżka margaryna zwykła

Przygotowanie


1

kapustę szatkujemy i parzymy w wodzie z dodatkiem szczypty kwasku przez ok 8 minut, po tym czasie odcedzamy kapustkę. W garnku topimy ok 2 łyżki margaryny, dodajemy pokrojona w kostkę cebulkę oraz od ciśniętą kapustę, przesmażamy razem do całkowitej miękkości i doprawiamy do smaku. Smakuje równie dobrze na ciepło jak i na zimno

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły