Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
Kwasek cytrynowy
1 Łyżeczka
sól
0.5 Łyżeczki
pieprz
1 Sztuka
Kapusta czerwona
3 Sztuki
cebula
3 Łyżki
margaryna zwykła
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. kapustę szatkujemy i parzymy w wodzie z dodatkiem szczypty kwasku przez ok 8 minut, po tym czasie odcedzamy kapustkę. W garnku topimy ok 2 łyżki margaryny, dodajemy pokrojona w kostkę cebulkę oraz od ciśniętą kapustę, przesmażamy razem do całkowitej miękkości i doprawiamy do smaku. Smakuje równie dobrze na ciepło jak i na zimno

Opis

smaczna 'modra' kapustka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!