0

Składniki

1 Szczypta
Kwasek cytrynowy
1 Łyżeczka
sól
0.5 Łyżeczki
pieprz
1 Sztuka
Kapusta czerwona
3 Sztuki
cebula
3 Łyżki
margaryna zwykła
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. kapustę szatkujemy i parzymy w wodzie z dodatkiem szczypty kwasku przez ok 8 minut, po tym czasie odcedzamy kapustkę. W garnku topimy ok 2 łyżki margaryny, dodajemy pokrojona w kostkę cebulkę oraz od ciśniętą kapustę, przesmażamy razem do całkowitej miękkości i doprawiamy do smaku. Smakuje równie dobrze na ciepło jak i na zimno

Opis

smaczna 'modra' kapustka

Podobne przepisy

Groch z kapusta i grzybami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Groch z kapusta i grzybami

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Puree z ciecierzycy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Puree z ciecierzycy

Wędzona pierś kurczaka

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!