Kapuśniak ze słodkiej kapusty

m7
Kapuśniak ze słodkiej kapusty

0

0 / 0

Pyszny kapuśniak z białej kapusty.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szt. włoszczyzna

2 szt. skrzydło indyka

3 szt. ziemniaki

60 dek. kapusta biała

20 dek. pomidor

3 dek. mąka pszenna tortowa

3 dek. tłuszcz

0.50 szt. cebula czerwona

Przygotowanie


1

Kapustę poszatkować i dodać do gotującego się wywaru z mięsa i warzyw. Dodać ziemniaki.

2

Pomidory rozgotować w osobnym naczyniu i przetarte przez sitko dodać do zupy.

3

Cebulę zarumienić na tłuszczu.

4

Dodać mąkę i zarumienić rozprowadzić zimną wodą i wywarem, zagęścić zupę.

5

Doprawić do smaku i można posypać zieleniną.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły