Kapuśniak ze słodkiej kapusty
m7
Pyszny kapuśniak z białej kapusty.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszny kapuśniak z białej kapusty.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szt. włoszczyzna
2 szt. skrzydło indyka
3 szt. ziemniaki
60 dag. kapusta biała
20 dag. pomidor
3 dag. mąka pszenna tortowa
3 dag. tłuszcz
0.50 szt. cebula czerwona
Przygotowanie
Kapustę poszatkować i dodać do gotującego się wywaru z mięsa i warzyw. Dodać ziemniaki.
Pomidory rozgotować w osobnym naczyniu i przetarte przez sitko dodać do zupy.
Cebulę zarumienić na tłuszczu.
Dodać mąkę i zarumienić rozprowadzić zimną wodą i wywarem, zagęścić zupę.
Doprawić do smaku i można posypać zieleniną.