Kapuśniak ze słodkiej kapusty
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kapuśniak ze słodkiej kapusty](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975527600.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszny kapuśniak z białej kapusty.
0
0 / 0
Pyszny kapuśniak z białej kapusty.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szt. włoszczyzna
2 szt. skrzydło indyka
3 szt. ziemniaki
60 dag. kapusta biała
20 dag. pomidor
3 dag. mąka pszenna tortowa
3 dag. tłuszcz
0.50 szt. cebula czerwona
Przygotowanie
1
Kapustę poszatkować i dodać do gotującego się wywaru z mięsa i warzyw. Dodać ziemniaki.
2
Pomidory rozgotować w osobnym naczyniu i przetarte przez sitko dodać do zupy.
3
Cebulę zarumienić na tłuszczu.
4
Dodać mąkę i zarumienić rozprowadzić zimną wodą i wywarem, zagęścić zupę.
5
Doprawić do smaku i można posypać zieleniną.