0

Składniki

1 Sztuka
włoszczyzna
2 Sztuki
Skrzydło indyka
3 Sztuki
ziemniaki
60 Dekagramów
kapusta biała
20 Dekagramów
pomidor
3 Dekagramy
mąka pszenna tortowa
3 Dekagramy
tłuszcz
0.5 Sztuki
cebula czerwona
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę poszatkować i dodać do gotującego się wywaru z mięsa i warzyw.Dodać ziemniaki.
  2. pomidory rozgotować w osobnym naczyniu i przetarte przez sitko dodać do zupy.
  3. Cebulę zarumienić na tłuszczu.
  4. Dodać mąkę i zarumienić rozprowadzić z zimną wodą i wywarem, zagęścić zupę.
  5. Doprawić do smaku i można posypać zieleniną.

Opis

pyszny kapuśniaczek

Podobne przepisy

Kapuśniak na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kapuśniak na żeberkach

Żurek na własnym zakwasie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żurek na własnym zakwasie

Barszcz biały

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały

Domowy rosół

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół

Fasolka po toskańsku

Przepis
Średni Do 40 min
Fasolka po toskańsku

Gazpacho

Przepis
Łatwy Do 15 min
Gazpacho

Grzybowa jak u babci

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Grzybowa jak u babci

Gulasz po węgiersku

Przepis
Średni Do 1 godz
Gulasz po węgiersku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!