Kapuśniak z majerankiem do ziemniaków
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kapuśniak z majerankiem do ziemniaków](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973562692.jpeg&w=3840&q=75)
Sycący i smaczny kapuśniak to dobry pomysł na obiad.
0
0 / 0
Sycący i smaczny kapuśniak to dobry pomysł na obiad.
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
2 kg kapusta kiszona
3 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
2 szt. liść laurowy
4 szt. ziele angielskie
2 szt. cebula
3 łyżka majeranek
70 dag. żeberka wieprzowe
50 dag. kiełbasa zwyczajna
Przygotowanie
1
Mięso umyć i gotować około 30 minut wraz z marchewką, pietruszką i przyprawami. Następnie wywar przecedzić, włożyć do niego wypłukaną i pokrojoną kapustę. Dodać podsmażoną cebulkę oraz podsmażoną kiełbasę. Zalać wodą około 5 cm nad poziom kapusty.
2
Gotować całość do miękkości. Doprawić do smaku solą, pieprzem i wsypać dużo majeranku.
3
Tak ugotowaną kapustę można podawać jako obiad z ziemniakami z wody.