Kapuśniak z majerankiem do ziemniaków
m7
Sycący i smaczny kapuśniak to dobry pomysł na obiad.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
435
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
27
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Sycący i smaczny kapuśniak to dobry pomysł na obiad.
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
2 kg kapusta kiszona
3 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
2 szt. liść laurowy
4 szt. ziele angielskie
2 szt. cebula
3 łyżka majeranek
70 dag. żeberka wieprzowe
50 dag. kiełbasa zwyczajna
Przygotowanie
Mięso umyć i gotować około 30 minut wraz z marchewką, pietruszką i przyprawami. Następnie wywar przecedzić, włożyć do niego wypłukaną i pokrojoną kapustę. Dodać podsmażoną cebulkę oraz podsmażoną kiełbasę. Zalać wodą około 5 cm nad poziom kapusty.
Gotować całość do miękkości. Doprawić do smaku solą, pieprzem i wsypać dużo majeranku.
Tak ugotowaną kapustę można podawać jako obiad z ziemniakami z wody.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
435
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
27
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.