Kapuśniak z kwaśnej kapusty

m7
Kapuśniak z kwaśnej kapusty

1

0 / 0

Smaczna i kwaśna zupa na zimowe wieczory.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

3 szkl. wywar z kości

3 szkl. wywar warzywny

3 szt. ziemniaki

30 dag. kapusta kiszona

3 dag. tłuszcz

3 dag. mąka pszenna tortowa

10 dag. boczek wędzony

0.50 szt. cebula

Przygotowanie


1

Do wrzącego wywaru dodać pokrojoną kapustę i boczek. Zagotować.

2

Cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę podsmażyć na tłuszczu. Dodać mąkę i podrumienić.

3

Zrobić zasmażkę i dolać do zupy.

4

Doprawić do smaku.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły