Kapuśniak z kwaśnej kapusty
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kapuśniak z kwaśnej kapusty](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973957290.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczna i kwaśna zupa na zimowe wieczory.
1
0 / 0
Smaczna i kwaśna zupa na zimowe wieczory.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
3 szkl. wywar z kości
3 szkl. wywar warzywny
3 szt. ziemniaki
30 dag. kapusta kiszona
3 dag. tłuszcz
3 dag. mąka pszenna tortowa
10 dag. boczek wędzony
0.50 szt. cebula
Przygotowanie
1
Do wrzącego wywaru dodać pokrojoną kapustę i boczek. Zagotować.
2
Cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę podsmażyć na tłuszczu. Dodać mąkę i podrumienić.
3
Zrobić zasmażkę i dolać do zupy.
4
Doprawić do smaku.