Example thumb
1

Składniki

3 Szklanki
Wywar z kości
3 Szklanki
Wywar warzywny
3 Sztuki
ziemniaki
30 Dekagramów
kapusta kiszona
3 Dekagramy
tłuszcz
3 Dekagramy
mąka pszenna tortowa
10 Dekagramów
boczek wędzony
0.5 Sztuki
cebula
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Do wrzącego wywaru dodać pokrojoną kapustę i boczek. Zagotować.
  2. Cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę podsmażyć na tłuszczu. Dodać mąkę i podrumienić.
  3. Zrobić zasmażkę i dolać do zupy.
  4. Doprawić do smaku.

Opis

pyszna zupka na zimowe wieczory

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!