Kapuśniak z kiszonej kapusty

m7
Kapuśniak z kiszonej kapusty

0

0 / 0

Kapuśniak z kiszonej kapusty to kwaśno-słono zupa, która jest wyjątkowo smaczna i sycąca. Idealnie sprawdzi się na obiad dla całej rodziny. To świetny wybór szczególnie w chłodne dni, kiedy potrzebujemy czegoś rozgrzewającego, a jednocześnie pożywnego. Kapuśniak doskonale smakuje zarówno samodzielnie, jak i w towarzystwie chrupiącego pieczywa. Połączenie kiszonej kapusty, wędzonych żeberek, ziemniaków i innych aromatycznych dodatków z pewnością zasmakuje każdemu, kto ceni sobie tradycyjne smaki domowej kuchni. Smacznego!

13

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.50 kg kapusta kiszona

1 szcz. kminek

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 szt. wędzone żeberko

0.25 szt. por

1 szt. plaster selera

1 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

5 szt. ziemniaki

1 szt. czosnek

1 szt. cebula

1 szt. kostka rosołowa

Przygotowanie


1

Żeberko umyć i gotować z warzywami około 20 minut. Warzywa wyjąć, a do wywaru dodać posiekaną kapustę, czosnek, kminek i przyprawy wedle gustu. Gotować około 40-50 minut. Ziemniaki ugotować osobno, uważając żeby się nie rozgotowały.

2

Ziemniaki odcedzić, wystudzić i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić drobno i razem z ziemniakami podsmażyć na patelni i dodać do ugotowanej zupy.

3

Doprawiać do smaku.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły