Kapuśniak z kapusty pekińskiej z papryką

m7
Kapuśniak z kapusty pekińskiej z papryką

Średnia 0 / 0

Oceń!

Polecamy pyszny kapuśniak ale tym razem z kapusty pekińskiej i papryki. Rozgrzewająca zupa na chłodne dni.

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. koncentrat pomidorowy łowicz

1 łyżecz. sok z cytryny

3 szkl. bulion warzywny

1 szt. kapusta pekińska

1 szt. papryka czerwona

1 szt. marchew

4 szt. ziemniaki

2 szkl. oliwa

2 szt. ziele angielskie

1 łyżka nać pietruszki

0.50 łyżecz. cząber

0.50 łyżecz. papryka czerwona słodka

Przygotowanie


Warzywa umyć, oczyścić. Kapustę posiekać, marchewkę pokroić w cienkie plasterki lub półplasterki, ziemniaki w dużą kostkę, paprykę w drobną kostkę. W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić paprykę, podsmażyć chwilę, dodać pozostałe warzywa, liść laurowy, ziele angielskie, wlać bulion. Gotować aż warzywa zmiękną.

Pod koniec gotowania doprawić cząbrem lub tymiankiem, słodką papryką, koncentratem pomidorowym, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Już na talerzach posypać natką.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1290

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

37

gram

Tłuszcze

125

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły