Kapuśniak z kapusty pekińskiej z papryką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kapuśniak z kapusty pekińskiej z papryką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977201676.jpeg&w=3840&q=75)
Polecamy pyszny kapuśniak ale tym razem z kapusty pekińskiej i papryki. Rozgrzewająca zupa na chłodne dni.
0
0 / 0
Polecamy pyszny kapuśniak ale tym razem z kapusty pekińskiej i papryki. Rozgrzewająca zupa na chłodne dni.
14
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. koncentrat pomidorowy łowicz
1 łyżecz. sok z cytryny
3 szkl. bulion warzywny
1 szt. kapusta pekińska
1 szt. papryka czerwona
1 szt. marchew
4 szt. ziemniaki
2 szkl. oliwa
2 szt. ziele angielskie
1 łyżka nać pietruszki
0.50 łyżecz. cząber
0.50 łyżecz. papryka czerwona słodka
Przygotowanie
Warzywa umyć, oczyścić. Kapustę posiekać, marchewkę pokroić w cienkie plasterki lub półplasterki, ziemniaki w dużą kostkę, paprykę w drobną kostkę. W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić paprykę, podsmażyć chwilę, dodać pozostałe warzywa, liść laurowy, ziele angielskie, wlać bulion. Gotować aż warzywa zmiękną.
Pod koniec gotowania doprawić cząbrem lub tymiankiem, słodką papryką, koncentratem pomidorowym, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Już na talerzach posypać natką.