Kapuśniak z kapusty pekińskiej z papryką
m7
Polecamy pyszny kapuśniak ale tym razem z kapusty pekińskiej i papryki. Rozgrzewająca zupa na chłodne dni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1290
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
37
gram
Tłuszcze
125
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Polecamy pyszny kapuśniak ale tym razem z kapusty pekińskiej i papryki. Rozgrzewająca zupa na chłodne dni.
14
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. koncentrat pomidorowy łowicz
1 łyżecz. sok z cytryny
3 szkl. bulion warzywny
1 szt. kapusta pekińska
1 szt. papryka czerwona
1 szt. marchew
4 szt. ziemniaki
2 szkl. oliwa
2 szt. ziele angielskie
1 łyżka nać pietruszki
0.50 łyżecz. cząber
0.50 łyżecz. papryka czerwona słodka
Przygotowanie
Warzywa umyć, oczyścić. Kapustę posiekać, marchewkę pokroić w cienkie plasterki lub półplasterki, ziemniaki w dużą kostkę, paprykę w drobną kostkę. W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić paprykę, podsmażyć chwilę, dodać pozostałe warzywa, liść laurowy, ziele angielskie, wlać bulion. Gotować aż warzywa zmiękną.
Pod koniec gotowania doprawić cząbrem lub tymiankiem, słodką papryką, koncentratem pomidorowym, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Już na talerzach posypać natką.