Kapuśniak z kapusty pekińskiej z papryką

m7
Kapuśniak z kapusty pekińskiej z papryką

0

0 / 0

Polecamy pyszny kapuśniak ale tym razem z kapusty pekińskiej i papryki. Rozgrzewająca zupa na chłodne dni.

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. koncentrat pomidorowy łowicz

1 łyżecz. sok z cytryny

3 szkl. bulion warzywny

1 szt. kapusta pekińska

1 szt. papryka czerwona

1 szt. marchew

4 szt. ziemniaki

2 szkl. oliwa

2 szt. ziele angielskie

1 łyżka nać pietruszki

0.50 łyżecz. cząber

0.50 łyżecz. papryka czerwona słodka

Przygotowanie


1

Warzywa umyć, oczyścić. Kapustę posiekać, marchewkę pokroić w cienkie plasterki lub półplasterki, ziemniaki w dużą kostkę, paprykę w drobną kostkę. W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić paprykę, podsmażyć chwilę, dodać pozostałe warzywa, liść laurowy, ziele angielskie, wlać bulion. Gotować aż warzywa zmiękną.

2

Pod koniec gotowania doprawić cząbrem lub tymiankiem, słodką papryką, koncentratem pomidorowym, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Już na talerzach posypać natką.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1290

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

37

gram

Tłuszcze

125

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły