Inspiracja Adobe Stock
0

Składniki

1 Kilogram
żeberka wieprzowe
3 Szczypty
pieprz
3 Szczypty
sól
10 Sztuk
ziemniaki
1 Sztuka
włoszczyzna
1 Sztuka
kostka rosołowa
3 Sztuki
ziele angielskie
10 Sztuk
kminek
3 Sztuki
liść laurowy
250 Dekagramów
kapusta kiszona
250 Dekagramów
kapusta biała
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do garnka wkładamy włoszczyznę oraz żeberka. Solimy, pieprzymy,dodajmy kostkę rosołową, gotujemy ok 1 godz na wolnym gazie.
  2. W osobnym garnku gotujemy razem kapustę kiszoną i normalną.Dodajemy kminek, liście laurowe,ziele angielskie, pieprz.
  3. Ziemniaki kroimy w kosteczkę, dodajemy do rosołu.Przelewamy kapustę z wywarem do rosołu.
  4. Doprawiamy wg smaku.
  5. Żeberka obieramy mięsko kroimy i dodajemy do zupki lub w całości dodajemy po kawałku na talerz.
  6. Smacznego!

Opis

Rozgrzewający;-)

Podobne przepisy

Grochówka mojej babci

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Grochówka mojej babci

Żurek na własnym zakwasie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żurek na własnym zakwasie

Rosół z krajaneczką

Przepis
Średni Do 40 min
Rosół z krajaneczką

Zupa z maślanki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa z maślanki

Rosół

Przepis
Średni Do 1 godz
Rosół

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Rosół drobiowo-wieprzowy

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Rosół drobiowo-wieprzowy

Grochówka na golonce

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Grochówka na golonce

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!