0

Składniki

1 Kilogram
żeberka wieprzowe
3 Szczypty
pieprz
3 Szczypty
sól
10 Sztuk
ziemniaki
1 Sztuka
włoszczyzna
1 Sztuka
kostka rosołowa
3 Sztuki
ziele angielskie
10 Sztuk
kminek
3 Sztuki
liść laurowy
250 Dekagramów
kapusta kiszona
250 Dekagramów
kapusta biała
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do garnka wkładamy włoszczyznę oraz żeberka. Solimy, pieprzymy,dodajmy kostkę rosołową, gotujemy ok 1 godz na wolnym gazie.
  2. W osobnym garnku gotujemy razem kapustę kiszoną i normalną.Dodajemy kminek, liście laurowe,ziele angielskie, pieprz.
  3. Ziemniaki kroimy w kosteczkę, dodajemy do rosołu.Przelewamy kapustę z wywarem do rosołu.
  4. Doprawiamy wg smaku.
  5. Żeberka obieramy mięsko kroimy i dodajemy do zupki lub w całości dodajemy po kawałku na talerz.
  6. Smacznego!

Opis

Rozgrzewający;-)

Podobne przepisy

Rosół z krajaneczką

Średni Do 40 min
Rosół z krajaneczką

Rosół

Średni Do 1 godz
Rosół

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Rosół drobiowo-wieprzowy

Łatwy Do 1 godz
Rosół drobiowo-wieprzowy

Barszcz biały

Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały

Grzybowa jak u babci

Łatwy Do 1,5 godz
Grzybowa jak u babci

Gulasz po węgiersku

Średni Do 1 godz
Gulasz po węgiersku

Ostra zupa krem z papryki

Łatwy Do 1 godz
Ostra zupa krem z papryki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!