Kapuśniak na żeberkach
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kapuśniak na żeberkach](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975671715.jpeg&w=3840&q=75)
Rozgrzewający;-)
0
1 / 1
Rozgrzewający;-)
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg żeberka wieprzowe
3 szczyp. pieprz
3 szczyp. sól
10 szt. ziemniaki
1 szt. włoszczyzna
1 szt. kostka rosołowa
3 szt. ziele angielskie
10 szt. kminek
3 szt. liść laurowy
250 dag. kapusta kiszona
250 dag. kapusta biała
Przygotowanie
1
Do garnka wkładamy włoszczyznę oraz żeberka. Solimy, pieprzymy,dodajmy kostkę rosołową, gotujemy ok 1 godz na wolnym gazie.
2
W osobnym garnku gotujemy razem kapustę kiszoną i normalną.Dodajemy kminek, liście laurowe,ziele angielskie, pieprz.
3
Ziemniaki kroimy w kosteczkę, dodajemy do rosołu.Przelewamy kapustę z wywarem do rosołu.
4
Doprawiamy wg smaku.
5
Żeberka obieramy mięsko kroimy i dodajemy do zupki lub w całości dodajemy po kawałku na talerz.
6
Smacznego!