Kapuśniak na żeberkach
m7
Rozgrzewający;-)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1048
kcal
Białka
36
gram
Węglowodany
114
gram
Tłuszcze
39
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
1 / 1
Rozgrzewający;-)
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg żeberka wieprzowe
3 szczyp. pieprz
3 szczyp. sól
10 szt. ziemniaki
1 szt. włoszczyzna
1 szt. kostka rosołowa
3 szt. ziele angielskie
10 szt. kminek
3 szt. liść laurowy
250 dag. kapusta kiszona
250 dag. kapusta biała
Przygotowanie
Do garnka wkładamy włoszczyznę oraz żeberka. Solimy, pieprzymy,dodajmy kostkę rosołową, gotujemy ok 1 godz na wolnym gazie.
W osobnym garnku gotujemy razem kapustę kiszoną i normalną.Dodajemy kminek, liście laurowe,ziele angielskie, pieprz.
Ziemniaki kroimy w kosteczkę, dodajemy do rosołu.Przelewamy kapustę z wywarem do rosołu.
Doprawiamy wg smaku.
Żeberka obieramy mięsko kroimy i dodajemy do zupki lub w całości dodajemy po kawałku na talerz.
Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1048
kcal
Białka
36
gram
Węglowodany
114
gram
Tłuszcze
39
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.