0

Składniki

1 Kilogram
żeberka wieprzowe
3 Szczypty
pieprz
3 Szczypty
sól
10 Sztuk
ziemniaki
1 Sztuka
włoszczyzna
1 Sztuka
kostka rosołowa
3 Sztuki
ziele angielskie
10 Sztuk
kminek
3 Sztuki
liść laurowy
250 Dekagramów
kapusta kiszona
250 Dekagramów
kapusta biała
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Do garnka wkładamy włoszczyznę oraz żeberka. Solimy, pieprzymy,dodajmy kostkę rosołową, gotujemy ok 1 godz na wolnym gazie.
  2. W osobnym garnku gotujemy razem kapustę kiszoną i normalną.Dodajemy kminek, liście laurowe,ziele angielskie, pieprz.
  3. Ziemniaki kroimy w kosteczkę, dodajemy do rosołu.Przelewamy kapustę z wywarem do rosołu.
  4. Doprawiamy wg smaku.
  5. Żeberka obieramy mięsko kroimy i dodajemy do zupki lub w całości dodajemy po kawałku na talerz.
  6. Smacznego!

Opis

Rozgrzewający;-)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!