Kapuśniak na żeberkach

m7
Kapuśniak na żeberkach

0

1 / 1

Rozgrzewający;-)

11

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg żeberka wieprzowe

3 szczyp. pieprz

3 szczyp. sól

10 szt. ziemniaki

1 szt. włoszczyzna

1 szt. kostka rosołowa

3 szt. ziele angielskie

10 szt. kminek

3 szt. liść laurowy

250 dag. kapusta kiszona

250 dag. kapusta biała

Przygotowanie


1

Do garnka wkładamy włoszczyznę oraz żeberka. Solimy, pieprzymy,dodajmy kostkę rosołową, gotujemy ok 1 godz na wolnym gazie.

2

W osobnym garnku gotujemy razem kapustę kiszoną i normalną.Dodajemy kminek, liście laurowe,ziele angielskie, pieprz.

3

Ziemniaki kroimy w kosteczkę, dodajemy do rosołu.Przelewamy kapustę z wywarem do rosołu.

4

Doprawiamy wg smaku.

5

Żeberka obieramy mięsko kroimy i dodajemy do zupki lub w całości dodajemy po kawałku na talerz.

6

Smacznego!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły