Kapuśniak na golonce

m7
Kapuśniak na golonce

0

4.2 / 9

Bardzo smaczny kapuśniak gotowany na golonce. Sycący, kwaśny i pełen warzyw posiłek.

9

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.50 kg kapusta kiszona

1 szcz. pieprz

1 szcz. sól

1 szt. golonko

5 szt. ziemniaki

2 szt. marchew

1 szt. plaster selera

2 szt. liść laurowy

3 szt. ziele angielskie

Przygotowanie


1

Golonko umyć i włożyć do dużego garnka, zalać wodą i dodać ziele angielskie i liść laurowy oraz 2 łyżeczki soli. Gotować do miękkości.

2

W międzyczasie umyć i pokroić warzywa na kosteczkę, a kapustę na mniejsze kawałki. Gdy golonko jest już miękkie należy je wyjąć i włożyć wszystkie pokrojone warzywa, do gotującego się wywaru. Gotować je do miękkości.

3

Gdy warzywa będą miękkie zatrzepać zupę mąką rozrobioną ze śmietaną i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso z golonki można pokroić na mniejsze kawałki i dodać je do zupy.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły