Example thumb
0

Składniki

0.5 Kilograma
kapusta kiszona
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
1 Sztuka
Golonko
5 Sztuk
ziemniaki
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
Plaster selera
2 Sztuki
liść laurowy
3 Sztuki
ziele angielskie
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Golonko myjemy i wkładamy do dużego garnka, zalewamy wodą i dodajemy ziele angielskie i liść laurowy oraz 2 łyżeczki soli. Gotujemy do miękkości.
  2. W międzyczasie myjemy i kroimy warzywa na kosteczkę i kapustę na mniejsze kawałki. Gdy golonko jest już miękkie wyjmujemy je i wkładamy wszystkie pokrojone warzywa, do gotującego się wywaru, gotujemy je do miekkości.
  3. Gdy warzywa są już miękkie zaczepujemy zupę mąką rozrobioną ze śmietaną i przyprawić do smaku solą i pieprzem.( mięso z golonki można pokroić na mniejsze kawałki i dodać je do zupy).

Opis

Bardzo smaczny kapuśniak przepis mój własny. Moja mama robiła zawsze na drobiu a ja wole na golonce. Zachęcam do spróbowania.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!