1

Składniki

4 Szczypty
sól
2 Szczypty
pieprz
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
2 Sztuki
liść laurowy
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
seler
50 Dekagramów
kapusta kiszona
10 Dekagramów
Słonina
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę wypłukać, posiekać, zalać 1,5 l wody i gotować, aż będzie miękka.
  2. Warzywa obrać, umyć, a następnie pociąć na kawałki.
  3. Wrzucić do osobnego garnka, zalać wodą i gotować do miękkości. Słoninę pokroić w kostkę.
  4. Na patelni rozgrzać słoninę i zeszklić na nim cebulę, lekko przyrumienić.
  5. Wraz z warzywami wrzucić do kapusty.
  6. Doprawić do smaku. 2
  7. Całość gotować jeszcze ok. 20 minut.

Opis

Kapuśniak

Podobne przepisy

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Rosół tradycyjny

Średni Do 3 godz
Rosół tradycyjny

Zupa grzybowa

Średni Do 3 godz
Zupa grzybowa

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Domowy rosół staropolski

Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Zupa chłopska

Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz
Dyniowa z fasolą

Krem z dyni

Łatwy Do 1 godz
Krem z dyni

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!