1

Składniki

4 Szczypty
sól
2 Szczypty
pieprz
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
2 Sztuki
liść laurowy
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
seler
50 Dekagramów
kapusta kiszona
10 Dekagramów
Słonina
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę wypłukać, posiekać, zalać 1,5 l wody i gotować, aż będzie miękka.
  2. Warzywa obrać, umyć, a następnie pociąć na kawałki.
  3. Wrzucić do osobnego garnka, zalać wodą i gotować do miękkości. Słoninę pokroić w kostkę.
  4. Na patelni rozgrzać słoninę i zeszklić na nim cebulę, lekko przyrumienić.
  5. Wraz z warzywami wrzucić do kapusty.
  6. Doprawić do smaku. 2
  7. Całość gotować jeszcze ok. 20 minut.

Opis

Kapuśniak

Podobne przepisy

Grochówka na golonce

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Grochówka na golonce

Zupa minestone

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Domowy rosół staropolski

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Szybka zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szybka zupa pieczarkowa

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Kapuśniak na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kapuśniak na żeberkach

Zupa grzybowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Zupa grzybowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!