Kapuśniak

m7
Kapuśniak

1

0 / 0

Kapuśniak z kapusty kiszonej to gęsta, kwaśna i pożywna zupa. Z dodatkiem słoniny i podsmażonej cebulki ma wyjątkowy aromat i smak.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szcz. sól

2 szcz. pieprz

2 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

2 szt. liść laurowy

1 szt. cebula

1 szt. seler

50 dek. kapusta kiszona

10 dek. słonina

Przygotowanie


1

Kapustę wypłukać, posiekać, zalać 1,5 l wody i gotować, aż będzie miękka.

2

Warzywa obrać, umyć, a następnie pociąć na kawałki.

3

Wrzucić do osobnego garnka, zalać wodą i gotować do miękkości. Słoninę pokroić w kostkę.

4

Na patelni rozgrzać słoninę i zeszklić na niej cebulę, lekko przyrumienić.

5

Wraz z warzywami wrzucić do kapusty.

6

Doprawić do smaku. Całość gotować jeszcze ok. 20 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły