Kapuśniak

m7
Kapuśniak

0

0 / 0

kapuśniaczek to jest to co lubię najbardziej

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szt. bulion wołowy

4 szt. ziemniaki

30 dag. kapusta kiszona

5 dag. boczek wędzony

Przygotowanie


1

Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć go na patelni następnie dodać kwaszoną kapustę i dusić pod przykryciem ok. 10 minut.

2

W tym czasie rozpuścić bulionetkę w wodzie i dodać zawartość patelni.

3

Gotować do miękkości.

4

Na końcu doprawić do smaku

Wartości odżywcze na porcję


Energia

344

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

54

gram

Tłuszcze

7

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły