Kapuśniak

m7
Kapuśniak

0

0 / 0

Zupa na chłodne dni.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

5 szczyp. sól, pieprz

1.50 l wywar z kości

1 szt. cebula

1 szt. liść laurowy

1 łyżka mąka pszenna tortowa

60 dag. kapusta kiszona

5 dag. boczek wędzony

3 dag. smalec

Przygotowanie


1

Kapustę należy wypłukać, dobrze odcisnąć z soku i pokroić na drobno, przełożyć do garnka, dodać około 1 szklankę wody i zagotować.

2

Gdy już kapusta się ugotuje, dodać do niej wywar z kości.

3

Ze smalcu i mąki przygotować zasmażkę i zaprawić nią zupę.

4

Boczek pokroić w kosteczkę i dodać do kapuśniaka. Cebulkę podpiec na ogniu i dodać do zupy. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać liść laurowy.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły