0

Składniki

0.5 Kilograma
kapusta kiszona
1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
2 Litry
Wywar z kości
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
2 Sztuki
liść laurowy
3 Sztuki
ziele angielskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zagotowujemy wywar.Wkładamy do niego kiszoną kapustę,startą marchewkę,pokrojoną pietruszkę i liść laurowy i ziele.Gotujemy tak dlugo aż kapusta będzie miekka.Doprawiamy do smaku.

Opis

zupa z kiszonej kapusty

Podobne przepisy

Zupa chłopska

Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Ogórkowa z nutą koperku

Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Domowy rosół staropolski

Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Jesienna zupa jarzynowa

Łatwy Do 40 min
Jesienna zupa jarzynowa

Rosół

Średni Do 1 godz
Rosół

Rosół z krajaneczką

Średni Do 40 min
Rosół z krajaneczką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!