0

Składniki

0.5 Kilograma
kapusta kiszona
1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
2 Litry
Wywar z kości
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
2 Sztuki
liść laurowy
3 Sztuki
ziele angielskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zagotowujemy wywar.Wkładamy do niego kiszoną kapustę,startą marchewkę,pokrojoną pietruszkę i liść laurowy i ziele.Gotujemy tak dlugo aż kapusta będzie miekka.Doprawiamy do smaku.

Opis

zupa z kiszonej kapusty

Podobne przepisy

Szybka zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szybka zupa pieczarkowa

Grochówka na golonce

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Grochówka na golonce

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Kapuśniak na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kapuśniak na żeberkach

Żurek na własnym zakwasie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żurek na własnym zakwasie

Grochówka mojej babci

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Grochówka mojej babci

Domowy rosół staropolski

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!